UVJERAVAJU NAS NIJEMCI

Ovako nekako će izgledati idući BMW serije 7

22.04.2014 u 17:52

  • +5

BMW Vision Future Luxury Concept

Izvor: Promo fotografije / Autor: bmw

Bionic
Reading

BMW dominira segmentom luksuznih automobila srednje, no ne i visoke klase. Ondje gospodari Mercedesova S-klasa. Evo kako Bavarci tome planiraju stati na kraj

Na autosalonu u Pekingu BMW nam je pokazao Vision Future Luxury Concept. Iza podužeg imena ne stoji, kako smo mislili, uvid u nove serije 8 ili 9 već, začudo, u zaboravljenu seriju 7.

Konceptni automobil koji u mnogočemu vuče na prošlogodišnji Pininfarinin Gran Lusso V12 Coupe tako dolazi s vratima koja se otvaraju nasuprotno, laserskim prednjim i OLED stražnjim svjetlima, te inovativnim tehnologijama koje bi vas mogle natjerati da podignete jednu, a možda i obje obrve.

Tako BMW-ov medijski izvještaj spominje odvojive tablete kojima je vozaču moguće slati naputke, a zahvaljujući aplikaciji ConnectedDrive Luxury Concierge čak i rezervirati karte za operu.

Sve ovo jamačno će nekoga i impresionirati, no u BMW-u nigdje ne spominju tehnologije za unapređivanje vozne dinamike poput Magic Body Controla kod Mercedesove S-klase, ili pak Active Body kod S-klase kupe.

Sve nam se čini da bi i nova serija 7 mogla ostati u sjeni moćnog S.

Što vi mislite?