JELO OD 11.650 KUNA

Ovako izgleda najskuplja tjestenina na svijetu

09.01.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Njujorški restoran Bice ovoga tjedna slavi 25. godišnjicu postojanja, a u čast tome osoblje restorana pripremilo je doista posebnu poslasticu – jednu od najskupljih tjestenina na svijetu, čija cijena iznosi 2.013 dolara odnosno oko 11.650 kuna

Servirana na pozlaćenom tanjuru koji je dizajnirao sam Gianni Versace čija kolekcija je limitirana, jedna od zasigurno najskupljih tjestenina sastoji se od naribanih crnih tartufa te čak dva kilograma svježeg jastoga iz Mainea. Cijena ove tjestenine, koju je osmislio njujorški restoran Bice povodom proslave svoje 25. godišnjice, iznosi nevjerojatnih 2.013 dolara odnosno oko 11.650 kuna.

Voditelji restorana, koji se nalazi na Manhattanu, smatraju kako će domaće pripremljeni tagliolini u kombinaciji s dva kilograma jastoga te 30-ak grama naribanih crnih tartufa postati pravi hit.

'Ova tjestenina se doslovce topi u ustima. Jastog je svjež i mekan, a svi okusi se nevjerojatno dobro slažu. Cure mi sline pri samoj pomisli na ovaj specijalitet', kaže Silverio Chavez, glavni kuhar u restoranu Bice.

U ovoj doista posebnoj tjestenini nalaze se pirjane gljive i svježe rajčice, a samo jelo još je posebno zbog načina na koji je servirano. Naime, tjestenina dolazi servirana na pozlaćenom tanjuru koji je dizajnirao sam Verasce, a cijeli set tanjura je numeriran te se nalazi u limitiranom izdanju. Prema riječima glavnog kuhara Chaveza, nekada je postojalo 800 takvih tanjura, a danas ih je svega 45.

Za cijenu od 11.650 kuna uz tjesteninu s tartufima i jastogom dolazi i tanjur prženih lignji, teletina, čokoladni mousse te poklon iznenađenja.