VRELOVODOSKOK

Ovako izgleda kad vam cesta eksplodira pred nosom

26.11.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Ruski grad Čeljabinsk nikako da malo odahne. Sjećate se? Tamo je početkom godine pao onaj golemi meteorit. Sad ih vreba nešto ispod površine, kao da su se zamjerili karmi više od ostalih gradova. Da živimo u Čeljabinsku, zapitali bismo se…

Hokejaši Medveščaka nedavno su gostovali baš u Čeljabinsku, kod lokalnog KHL kluba Traktor (i izgubili 5:1, dan prije ove erupcije, ali to je druga priča). Vjerojatno nisu ni bili svjesni u kakvoj se opasnosti nalaze.

Naime u okolici Čeljabinska prvo se davne '57 dogodila (a onda i bila uspješno zataškana) nuklearna eksplozija. Onda su krenuli graditi podzemnu željeznicu i urušili pola grada. Zatim ih je ove godine pogodio najveći meteorit koji je pao na Zemlju u posljednjih ohoho godina. A sad im, evo, eruptira voda iz podzemlja.

Okej, najprije će biti da je pukla vodena cijev, što se događa zaista svugdje. Ali, priznajte, kad se poredaju njihove katastrofe, zapitate se zašto itko uopće ondje živi? Osim zbog rada u najvećim pogonima za preradu metala u Rusiji i/ili igranja hokeja, ali osim toga?