VIŠE NIJE OMRAŽEN

Ovaj štreberski stil odijevanja veliki je sezonski trend, a evo kako ga sami možete postići

30.04.2021 u 11:55

Bionic
Reading

Engleska riječ 'preppy' opisuje tradicionalni pogled na takozvane američke 'pripremne škole' – uglavnom pripremne škole ili internate koje pohađaju djeca bogatih roditelja, a koje su za njih 'priprema' za ulazak na elitna sveučilišta. Zbog navedenog, takozvani preppy stil odijevanja dugo se smatrao elitističkim, no a godinama staža na modnoj sceni riješio se negativne reputacije i danas slovi za veliki modni trend

Moderan, razigran i daleko od svoje negativne reputacije, preppy stil odijevanja, po svemu sudeći, obilježit će mjesece pred nama kroz šarene kombinacije boja i hladne krojeve. Istaknut u potpunosti ili samo kroz jedan ključni komad koji označava ovu modnu estetiku, preppy stil odijevanja s lakoćom se postiže.

Što je zapravo predstavlja preppy stil odijevanja?

Kako bismo bolje razumjeli trendovski preppy stil, potrebno se vratiti njegovom izvoru – elitnim američkim školama. U modnom smislu prvenstveno se odnosi na odjevne komade poput polo majica, džempera, odjeću ukrašenu takozvanim dijamantnim uzorkom, plisirane minice i hlače inspirirane muškim ormarom.

Svi navedeni komadi predstavljaju odjeću specifičnu za stil odijevanja školaraca i tinejdžera koji uvijek izgledaju kao da su na putu do knjižnice ili teniskog/golf igrališta. Ukratko, male školske uniforme i malo sportske opreme.

Brendovi poput francuskog Lacostea, američkog Ralpha Laurena ili Tommyja Hilfigera sinonim su za preppy modnu estetiku. U pop kulturi proslavili su ih likovi poput Blair Waldorf u tinejdžerskoj seriji 'Tračerica' ili lik Cher u kultnom filmu 'Clueless'.

Najpopularnijom obućom poklonika preppy stila odijevanja smatraju se cipele loaferice koje upravo ove sezone slove za veliki modni hit, a po pitanju nakita verzije od bisera posebno zaokružuju preppy odjevne kombinacije.

Street style inspiracija: Kako naglasiti preppy stil u stajlinzima?