TAKO PRAKTIČAN

Ovaj neodoljiv modni hibrid opet je komad iz kojeg nećete poželjeti izaći

31.10.2023 u 06:16

Bionic
Reading

Posljednjih sezona svjedoci smo velike popularnosti odjevnih komada koji posjeduju karakteristike nekoliko odjevnih komada, a u hladnim mjesecima uvjerljivo ih predvodi natkošulja ili shacket

Dolazak jeseni uvijek je pod znakom pitanja. Ujutro je često jako hladno, ali onda se za vrijeme ručka nađete kako jedete u majici i sunčanim naočalama. Koju jaknu nositi u takvim situacijama? Savršen kompromis između zimskih opcija jakni i nešto laganijih varijanti i ove sezone predstavlja natkošulja ili shacket.

Kao što mu samo ime sugerira, riječ je o modnom hibridu koji posjeduje karakteristike jakne i košulje. I ove sezone dostupan u različitim materijalima, ovaj sportski ali opet elegantan odjevni predmet može se pohvaliti bogatom poviješću.

  • +4
Košulja-jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nekada davno, predstavljao je odjevni predmet koji je uglavnom nosila radnička klasa. Željezničari i radnici koristili su ove praktične košulje na radnom mjestu. Tradicionalno izrađene od izdržljivih tkanina kao što su pamuk ili moleskin, bile su dugotrajne i lake za nošenje tijekom dugih dana teškog fizičkog rada. Njihov originalan dizajn zadržao se do danas, s tipična dva velika džepa na prsima i isto toliko velikim džepovima u donjem dijelu, praktičnim za umetanje radnog alata.

U kultnom filmu 'Cool Hand Luke' krajem 60-ih na velikom kinoplatnu nosio ju je glumac Paul Newman, u verziji od plavog trapera.

Osim u ponudi high street brendova, shacket nalazimo i u aktualnim kolekcijama renomiranih dizajnerskih brendova, poput britanskog Burberryja i Brandona Maxwella.

U zimskoj varijanti shacket će se idealno uklopiti u kombinacijama s kaputom ili debelim džemperom, a sudeći prema stajlinzima poznatih zaljubljenica u modu, izvrsno će pristajati uz klasične traperice, hlače od odijela, kao i uz različite modele suknji i haljina. I dok će njihove karirane inačice svojim izgledom osvježiti najobičniju kombinaciju, jednobojne će naglasiti elegantan dojam stajlinga.