OMILJENI ODABIR

Ovaj nakit koji neodoljivo podsjeća na kroasan postao je pravi hit na Instagramu

10.02.2021 u 18:04

Bionic
Reading

Prsten kao vrsta nakita ima brojna značenja: može nas podsjećati na naše voljenje, služiti kao srećonoša ili samo biti pokazatelj toga da pratimo trendove. U modnim krugovima trenutno posebno popularnim prstenjem pokazale su se verzije koje dizajnom imitiraju izgled kroasana

Pogledom na fotografije poznatih modnih influencerica na Instagramu, čini se kako je trend takozvanih croissant prstenova itekako prisutan.

Po uzoru na klasično francusko pecivo napravljeno od lisnatog tijesta po kojima su dobili ime, ova posebna vrsta prstenja ali i nakita poput naušnica ili narukvica postala je sastavnim dijelom pažljivo osmišljenih stajlinga poznatih zaljubljenica u modu.

Najpopularnijim odabirom pokazale su se zlatne verzije koje su posljednjih tjedana u drugom planu ostavile donedavno iznimno popularne masivne ogrlice od lanaca.

Održiva moda nedvojbeno je budućnost mode, kojoj se okreću čak i lanci brze mode, a taj trend zamjetan je i u kategoriji nakita. Sve više kupaca traži reciklirani, održivi i lokalno proizveden nakit. Brendovi kao što su Alighieri, Wwake i Laura Lombardi, koje promoviraju Emma Watson, Tracee Ellis Ross, Rihanna i Cate Blanchett, pomogli su povećanu pretraživanja termina reciklirano zlato, koji je protekle godine zabilježio skok od 30 posto.