POVRATAK OTPISANE

Ova suknja ponovno je in, a H&M lansirao je njezinu verziju po cijeni od 150 kuna

11.08.2020 u 14:16

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije iznjedrila je još jedan trend iz ne tako davne prošlosti, a riječ je o kratkim suknjama plisirana kroja koje su veliku popularnost posljednji put doživjele početkom 2000-ih godina

Da su minijaturne suknje plisirana kroja ponovno modno relevantne dovoljno govori novi izvještaj za drugi kvartal 2020. godine globalne modne tražilice Lyst. Na deseto mjesto najpoželjnijih modnih komada u posljednja tri tako se smjestila suknja za tenis imena Court Victory i s potpisom američkog sportskog diva Nike.

Za njihovu novu popularnost brojni traže 'krivca' u 'it' djevojkama današnjice poput američke manekenke Belle Hadid, a uz verzije u klasičnoj paleti boja izdvajaju se modeli ukrašeni bezvremenskim kariranim uzorkom.

Takozvani preppy stil odijevanja, koji je na modnoj sceni trijumfirao 2000-ih godina i koji je savršeno predstavljen na malim ekranima od strane likova poput Blair Waldorf iz serije 'Gossip Girl', prema prognozama modnih stručnjaka, ove će jeseni biti itekako poželjan.

Ovaj specifičan način odijevanja, kojeg karakteriziraju komadi poput polo majica, džemperi, cipele loafer i , naposlijetku, kratke suknje plisirana kroja, rodio se na najstarijim privatnim sveučilištima u Sjevernoj Americi.

Na modni povratak ovih specifičnih suknji u duhu preppy stila odijevanja odlučio je ekspresno reagirati švedski modni div H&M, u svoju ponudu uvrstivši vlastitu verziju iste po cijeni od 150 kuna u crnoj i pastelno roza boji te tri vrste karirana uzorka.

Suknja s potpisom brenda H&M Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Visokoga struka i skrivenim patentnim zatvaračem na bočnoj strani, minijaturne suknje plisirana kroja uklopit će se u različite odjevne kombinacije. Njihov 'preppy' duh s lakoćom ćete naglasiti uz klasične košulje ili majice s ovratnikom, a poželite li se dodatno modno poigrati i pritom izbjeći konotacije s preppy stilom odijevanja, nećete pogriješiti kombinirate li ih uz tenisice i sportske majice.