OVO IZBJEGAVAJTE

Otkriveno kada su žene i muškarci najmanje privlačni

25.07.2013 u 09:23

Bionic
Reading

Kada smo pod stresom, vidimo vezu i partnera u negativnom svjetlu, samopouzdanje osobe pada, jednako kao i slika o vlastitom tijelu, a problemi na poslu mogu vas slijediti ravno u spavaću sobu

Kao da sam osjećaj stresa nije dovoljno loš – novo istraživanje potvrdilo je kako su muškarcima žene pod stresom manje privlačne. Nakon što su muškarci ocijenili privlačnost lica žena koje su sudjelovale u istraživanju, rezultati su pokazali kako su najbolje ocijenjena lica pripadala ženama s najnižim razinama kortizola, hormona stresa.

No ista se stvar može reći i za žene – prethodne studije potvrdile su kako ni ženama umorni i pod stresom muškarci nisu pretjerano privlačni.

Kada ste pod stresom mijenja se vaša percepcija veze, piše Ordinacija.hr. Svi smo pod pritiskom skloni vikati na partnera ili biti drski u komunikaciji s njim ili njom, no stres može utjecati na način na koji vidimo vezu.

Stres je povezan s nižim samopouzdanjem, a kada tražite ljubav, samopouzdanje je važan faktor. Prvi izlazak, flert ili upoznavanje s osobom koja vam je zapela za oko nije najlakša stvar na svijetu kada imate hrpu briga na umu.

Jeste li znali kako je stres jedan od glavnih razloga loše slike o svom tijelu? Naravno, takav stav znatno kvari kvalitetu veze ili šansu za vezu, ako ste singl. Također, kada ste pod stresom, izgled pati – ne samo, kao što smo ranije naveli, radi smanjene percepcije privlačnosti, već i kortizol uzrokuje povećano lučenje masnoće.

Više o ovoj temi pročitajte na Ordinacija.hr.