KAO U RESTORANU

Otkrivamo tajnu savršeno hrskavog pomfrija

18.02.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Pitate li se kako u restoranima pripremaju savršeni pomfri, mekan iznutra, a hrskav izvana, evo u čemu je tajna

Želite li kod kuće napraviti pomfri koji će biti ukusan kao da ste ga kupili u restoranu, znajte da postoji način za to. Jedino morate prihvatiti da zahtijeva malo dulji proces pripreme jer nikako nije dovoljno narezati krumpir i baciti ga u vruće ulje.

Dok je krumpir tek narezan, prepun je škroba koji sprečava da dobijemo onaj savršeno hrskav okus izvana. Zato se zaljubljenici u kuhanje slažu da ga je potrebno ostaviti neko vrijeme u vodi. Kako predlaže blogerica Ree za thepioneerwoman.com, narezani krumpir može biti u vodi do tri sata, a ona ga obično tako pripremi, obavi sve ostalo i onda ostaje samo prženje.

Ulje treba biti na temperaturi od 150 celzijevaca jer u prvoj fazi prženja krumpir treba tek omekšati.

Postupak:

Nakon što ste narezani krumpir ostavili da odstoji barem sat vremena u vodi izvadite ga i osušite na papirnatim ručnicima sa svih strana. Kada se ulje dovoljno zagrije, uronite ga i pecite nekoliko minuta, dok ne postane mekan iznutra. To ćete najbolje vidjeti ako izvadite jedan od krumpirića i isprobate ga čim se malo ohladi. Kada je dovoljno pečen, rasporedite pomfri na papirnate ručnike kako bi upio višak ulja.

Slijedi druga faza, odnosno novo pečenje na 200 stupnjeva Celzijevih. Pojačajte vatru i čim postignete potrebnu temperaturu, vratite krumpir u ulje. Pecite dok ne dobije zlatnosmeđu boju i promiješajte špatulom koji put.