uz pomoć aspirina

Otkrivamo brzi i jeftin trik kojim ćete se riješiti prištića

06.04.2017 u 14:01

Bionic
Reading

Probleme s aknama imaju mnogi ljudi, a dokazano je da čak trećina muškaraca i žena muče muku s njima i u odrasloj dobi. Nataliya Robinson, stručnjakinja za kožu, otkrila je jednostavan recept kojim ćete se riješiti prištića bez upotrebe skupocjenih preparata

Mnogim ljudima akne na licu prava su noćna mora i neugodan podsjetnik na tinejdžerske dane. Neki ih se s godinama uspiju riješili, nekima je to priča koja nema kraja i koja im ruši samopouzdanje. Znanstvenici su otkrili kako čak trećina žena i muškaraca ima problema s njima čak i u odrasloj dobi, a kako ih se riješiti bez skupih kozmetičkih preparata?

Nataliya Robinson, stručnjakinja za kožu, kune se u masku za lice napravljenu od sastojka kojeg zasigurno imate u kućnoj apoteci - aspirina. 'Dok sam kao djevojčica živjela u bivšem Sovjetskom Savezu, kao 13-godišnjakinji aspirin mi je bio čudo kojim sam rješavala sve prištiće na licu.'

Upotrijebite žlicu kako biste zdrobili tableticu aspirina i potom malo-pomalo dodajte vode kako bi dobili pastu koja nije previše tekuća. Dobiveno namažite direktno na upaljeno mjesto te držite 15-20 minuta, a potom isperite.

Kako je objasnila, živeći u bivšem Sovjetskom Savezu nije mogla kupovati skupocjene kremice. Stoga je naučila upotrebljavati lako dostupne stvari. Aspirin je bio taj koji joj je najviše pomogao budući da je poznat po antiupalnim učincima kojima se prištići vizualno smanjuju.

'Ova je metoda posebno dobra na bolnim i izrazito upaljenim prištićima, osobito kod tinejdžera', kaže Nataliya.