FESTIVAL HRANE I VINA

Otkrite tajne svjetski poznatih chefova

15.03.2014 u 17:15

Bionic
Reading

Poznati slovenski chef popularnog ljubljanskog restorana JB Janez Bratovž i talijanski kuharski majstor iz restorana la Locanda di Piero koji se može pohvaliti Michellinovom zvijezdom Renato Rizzardi, dolaze 4. travnja u Arenu Zagreb kako bi predstavili kuhinju Slovenije i Italije s osobnim potpisom

Drugi hrvatski festival hrane i vina koji će se održati u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja ugostit će brojne kuharske zvijezde s ciljem približavanja 'high cuisine' što širem broju građana.

Janez Bratovž
tijekom svoje karijere radio je u brojnim poznatim restoranima diljem svijeta poput Alain Duccasa u Monte Carlu, Da Vittorio Bergama u Italiji, Mibua u Japanu, Arzaka u Španjolskoj i Steirerecka u Austriji. Nakon što je prošao gotovo cijeli svijet, Janez Bratovž odlučio je otvoriti vlastiti restoran JB u Ljubljani na koji je najviše ponosan zbog zadovoljstva svojih gostiju, ali i činjenice da se nalazi na popisu 100 najboljih restorana na svijetu prema priznatom San Pelegrino vodiču.

Na Festivalu chef Bratovž pripremat će gušćju jetru s filmom od malina i kandiranim orasima, muškatnu buću kuhanu u vaniliji i umaku od teletine te čokoladni cognac.



Renato Rizzardi
iz restorana la Locanda di Piero, osim što će posjetiteljima prenijeti svoje kulinarske majstorije, sva jela pripremat će s lokalnim namirnicama malih proizvođača iz regije Venezia Friuli Giulia. Jela koja će se naći na jelovniku Renata Rizzardija predstavljaju tipičnu talijansku kuhinju s modernim pomakom – rižoto s crvenim radičem, redukcijom Amarone vina i ljutikom, tortelli s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, ružmarinom i Amatriciana umakom iznenađenja, agnolotti s Asiago fondijem od sira, vrhovima bijelih šparoga i confitom od cherry rajčica.

Uz poznate inozemne chefove na Festivalu će tijekom triju dana nastupiti i mnogi hrvatski kuhari poput Roberta Pinte iz Piroš čizme, Željke Kovačlije iz hotela Dunav i Sandre Nedeljko iz Pansiona Mamica.

Drugi hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja.