ZANIMLJIvA TEORIJA

Otkrijte koji vam dragi kamen pripada prema datumu rođenja

20.02.2021 u 20:10

Bionic
Reading

Jeste li znali da je mjesecu u kojem ste rođeni dodijeljen i dragi kamen koji otkriva ponešto o vašoj osobnosti, a može vam pomoći i da otkrijete svoje pozitivne osobine? Odgovara li vam ametist ili npr. tirkiz? Pronađite svoj dragi kamen

Dragom kamenju oduvijek se pripisuju određeni energetski i ljekoviti učinci. Beauty industrija to je već odavno otkrila i sad predano masiramo lice rolerima izrađenim od ružičastog kvarca za više energije ili u vodu dodajemo drago kamenje, što bi je trebalo obogatiti vrijednim mineralima. Modni trendovi ove sezone pak nalažu nakit ukrašen živopisnim kamenjem.

Ako ste u potrazi za poklonom za dragu osobu ili pak sebi tražite nakit ukrašen dragim kamenom koji vam odgovara po mjesecu rođenja, evo zanimljivog vodiča:

Dragi kamen za siječanj: Crveni granat

Siječanj predstavlja novi početak, pa nije ni čudo što ga simbolizira granat. To je dragi kamen koji bi trebao pridonijeti otvaranju novih mogućnosti za onoga tko ga nosi. Predstavlja snagu i trajnost. Izvrsno se uklapa u osobine siječanjske djece koja će se lako usredotočiti i logično razmišljati - granat će to i pojačati.

Dragi kamen za veljaču: Ametist

Obično se kaže da su ljudi rođeni u veljači vrlo kreativni i vedri. Njihov dragi kamen je ljubičasti ametist te s jedne strane promiče kreativnost, ali bi također trebao pomoći u smirivanju i održavanju mira s onima oko njih.

Dragi kamen za ožujak: Akvamarin

Ožujku je dodijeljen ledenoplavi akvamarin, a pomorci su ga nekad nosili kako bi im donio sreću. Za sve rođene u ožujku kaže se da su uravnotežene osobe. Dragi kamen akvamarin pojačava tu unutarnju smirenost. Uz to, nije samo kamen pomoraca, već i putnika općenito, a trebao bi pružiti sigurnost, izdržljivost i hrabrost.

Dragi kamen za travanj: Dijamant

Dijamant je dragi kamen koji je na cijeni kao jedan od najvrednijih dragulja na svijetu. Bijeli dijamant označava nepobjedivost, čistoću i moć, a nositelju bi trebao pomoći da otjera toksične energije i stres te mu osigurati samopouzdanje. Dakle dijamant je savršen za sve koji slave rođendan u travnju, jer kaže se da su to osobe usmjerene na svoje ciljeve te koje uvijek imaju bistru glavu, a dijamant pozitivno utječe na to.

Dragi kamen za svibanj: Smaragd

Ljubav, prijateljstvo, odanost: zeleni smaragd predstavlja sve to. Svi oni koji imaju rođendan u svibnju trebali bi biti skloni smaragdu i uvijek imati otvoreno uho za svoje prijatelje ili partnere. Ovaj dragi kamen simbolizira procvat prirode u svibnju i s tim povezanu plodnost.

Dragi kamen za lipanj: Aleksandrit, biser i mjesečev kamen

Čak tri draga kamena utjelovljuju lipanj: mjesečev kamen, biser i aleksandrit. Osobe koje su rođene u ovom mjesecu ne vole kad moraju donositi odluke, a to odgovara njihovoj pustolovnoj i energičnoj naravi. Poletni su i vole akciju, a pri tome im biser najviše odgovara jer im donosi sreću. To je također kamen pravednosti te pomaže da istina izađe na vidjelo. Sličan učinak imaju aleksandrit i mjesečev kamen - trebali bi izoštriti intuiciju, što je važno svojstvo spontanih osoba rođenih u lipnju.

Dragi kamen za srpanj: Rubin

Krvavocrveni rubin poznat je i kao kralj dragog kamenja, stoga se izvrsno slaže s djecom rođenom u srpnju jer ona ponekad vole biti 'kraljice drame'. Osobe rođene u srpnju su vrlo strastveni ljudi, a rubin također znači strast. Ovaj dragulj također bi trebao dati njegovom nositelju više hrabrosti, napretka i probitačnosti.

Dragi kamen za kolovoz: Peridot

Svijetlozeleni peridot štiti svog nositelja od zla i noćnih mora te pomaže u transformiranju negativnih energija u one pozitivne. Dakle peridot štiti prirodnu vedrinu sve djece iz mjeseca kolovoza, obično otvorenih i odvažnih u komunikaciji.

Dragi kamen za rujan: Safir

Tamnoplavi safir, poput akvamarina, označava spokojnost te se vjeruje kako bi ovaj dragi kamen trebao pomoći u ostvarivanju unutarnjeg mira. Osobama rođenima u rujnu safir pomaže sačuvati opuštenost i u stresnim situacijama. Uz to, safir je kamen empatije i trebao bi osigurati dobar odnos s drugim ljudima.

Dragi kamen za listopad: Opal i turmalin

Dva kamena dodijeljena su listopadu. Kaže se da opal osigurava mir, štiti od nesreće i jača pamćenje. Koristan je za osobe rođene u listopadu, za koje se kaže da imaju budan um - i u logici i u kreativnosti. Kamen turmalin također je odličan odabir za svu listopadsku djecu.

Dragi kamen za studeni: Topaz i citrin

Osobe rođene u studenom vrlo su samopouzdane i asertivne - i stoga bi im se smiješi zavidna karijera. Topaz im daje snagu dok ih citrin štiti od zlih misli.

Dragi kamen za prosinac: Plavi topaz, tanzanit i tirkiz

Tri draga kamena za osobe rođene u prosincu blistaju u različitim nijansama plave i jedno im je zajedničko: trebali bi ojačati pozitivnu energiju. Tu su i ustrajnost i asertivnost (tirkiz) ili sreća, ljubav i uspjeh (plavi topaz) ili čak sklad i samopouzdanje (tanzanit). Ovo drago kamenje savršeno se slaže s pozitivnim i optimističnim karakterom osoba rođenih u prosincu.