nagradnjače

Osvojite fantastičan roman 'Šešir pun neba'

14.09.2017 u 15:12

Bionic
Reading

U izdanju Lumena i u prijevodu Marka Marasa stigao je Šešir pun neba, još jedan fantastičan roman iz serije priča sa Svijeta Diska nagrađivanog i popularnog britanskoga pisca Terryja Pratchetta

Taj plodni autor osvojio je srca milijuna čitatelja diljem svijeta, a zbog iznimna doprinosa književnosti britanska ga je kraljica imenovala vitezom. Šešir pun neba spoj je majstorski napisane fantasy proze za mlade, uzbudljiva zapleta, duhovitosti i univerzalne poruke o pobjedi dobra nad zlom.

U prethodnoj knjizi Tiffany protiv vilinske kraljice, prema kojoj Jim Henson Company snima film, glavna junakinja u dobi od samo devet godina uspjela je poraziti čak i vilinsku kraljicu. Sada Tiffany ima 11 godina i mora naučiti kako biti prava vještica. No, naukovanje ne prolazi bez teškoća, a pravi zaplet nastaje kada se Tiffany prikrade rojilo, bestjelesno zlo koje uđe u mozak i iskrivi duh i osobnost svog 'domaćina'.

Proslavljeni engleski pisac Terry Pratchett napisao je više od pedeset bestselera, a knjige su mu prodane u 85 milijuna primjeraka diljem svijeta i prevedene na 37 jezika. Njegovi su romani doživjeli mnogobrojne filmske i scenske obrade. Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući i medalju Carnegie, a 2010. godine dobio je nagradu World Fantasy za životno djelo.

Čitateljima tportala darujemo roman Terryja Pratchetta 'Šešir pun neba', a dobitnik je Darko Skuliber.