obožavaju ih zvijezde

Osvajaju udobnošću i chicom: Ove cipele već su 66 godina najpoželjniji komad

07.06.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Holivudske zvijezde i supermodeli zaluđeni su Chanelovim slingback cipelama koje preko pola stoljeća oduševljavaju spojem funkcionalnosti i elegancije

Čak i 66 godina nakon nastanka, Chanelove slingback cipele ostaju najomiljeniji i najudobniji izbor holivudskih zvijezda koje se od njih ne odvajaju niti na crvenom tepihu, što ih i ovog ljeta čini jednim od najpoželjnijih komada obuće koje možete posjedovati.

Slavna Gabrielle Coco Chanel predstavila je dizajnirala je slavni dvobojni dizajn 1957. godine u suradnji s pariškom tvrtkom Raymonda Massara iz Pariza.

Današnji modeli također su rezultat njihove suradnje koja traje više od pola stoljeća, a radi se o genijalnoj alternativi stiletticama, naspram kojih su Chanelove slingback cipele iznimno udobne i savršene za nošenje do dugo u noć.

  • +4
Chanel slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Chanel Promo

Elegantne i neodoljivo chic, desetljećima uspješno odolijevaju modnim trendovima. Tajna je ponajviše u udobnosti i funkcionalnosti, koju je Coco Chanel postigla tako što je spustila petu na udobnih 5 cm, omekšala remen, prednji dio napravila malo četvrtastijim te upotrijebila dvobojnu kombinaciju kako bi definirala prepoznatljiv stil.

Tijekom godina, ove kultne cipele postale su nezaobilazan dio ormara holivudskih zvijezda i supermodela, a i dalje ostaju jedan od najpoželjnijih proizvoda pariške kuće.

I dok mnogobrojne slavne osobe preferiraju originalnu kombinaciju bež i crne boje, na Filmskom festivalu u Cannesu u prvi plan prometnuo se posve crni model. U njima smo vidjeli glumice Lily-Rose Depp i Brie Larson, koje su ih vješto kombinirale s malom crnom haljinom (također od Chanela), stvarajući stajling koji odiše stilom i visokom klasom.

S druge strane, crni svjetlucavi model preferiraju Kylie Jenner i Rihanna, koje su se nedavno odvažila na model s nešto višom petom od 7 centimetara. Obje su ih nosile kao protagoniste kraj bijelih komada, kreiravši pravi damski look koji plijeni poglede.