'MOJ MUŠKARAC'

Ostajem sama s čovjekom koji me ostavio bez teksta

25.04.2014 u 15:21

Bionic
Reading

Mlada i samosvjesna dizajnerica interijera Ava O’Shea i ne sluti što je čeka na prvom sastanku u Zamku. Vjeruje da je riječ o običnim konzultacijama s nekim vremešnim bogatašem iz provincije, no njezin život naglavačke okreće Jesse Ward, neopisivo privlačan i bogat nasljednik raskošnog posjeda

Ava nije svetica, niti mu se takvom želi prikazati, no svijet strasti i neslućene požude koji se otvara pred njom u hipu je pretvara u ovisnicu. Jesse je silno dominantan i prepun samopouzdanja, ali i zastrašujućih tajni.

Zavođenje se pretvara u igru živaca, sklapanje mozaika koji se Avi možda i neće svidjeti...

Roman 'Opsesija' autorice Jodi Ellen Malpas u izdanju biblioteke Fokus prvi je dio erotske trilogije 'Moj muškarac' koja je osvojila svijet. Idealno štivo za ljubitelje E.L. James i Sylvije Day

Ulomak iz romana

'Zadovoljstvo mi je', šapne mi u uho, a ja mogu samo tiho zastenjati umjesto odgovora. Vjerojatno je osjetio moju napetost, što nije teško jer sam posve ukočena, i njegov stisak popusti. Spustio je lice do mojega, gledajući me ravno u oči. 'Jeste li dobro?' pita me, a kut usana iskrivi mu se u nešto nalik na osmijeh. Opazim mu na čelu jednu jedinu boru.

Trgnem se iz te besmislene inercije, iznenada svjesna da nisam prozborila ni riječ. Je li primijetio moju reakciju na njegovu pojavu? A Veliki Tip? Pogledam ustranu i vidim ga kako nepomično stoji na istome mjestu. I dalje ima naočale, ali znam da me promatra. Nekako dođem k sebi i ustuknem, odmičući se od Warda i njegovog moćnog stiska. Ruke mu padnu niz bokove.

'Hej.' Zakašljem se kako bih pročistila grlo. 'Ava. Zovem se Ava.' Pružim mu ruku, a on se ne žuri prihvatiti je, kao da ne zna je li sigurno, ali ipak to konačno učini.


Ruka mu je snažna i lagano drhti dok čvrsto steže moju i tad nas strese struja. Oboje šokirano povučemo ruke, a njegovim zadivljujuće lijepim licem razlije se izraz iznenađenja.

'Ava.' Isprobava moje ime na usnama, a ja se svom snagom suzdržavam da opet ne zastenjem. Trebao bi prestati govoriti. I to odmah.

'Da, Ava', potvrdim. Sad on djeluje kao da je uplovio u osobnu nirvanu, dok ja postajem sve svjesnija da mi raste temperatura. Naglo se pribere, gurne ruke u džepove hlača, lagano odmahne glavom i vrati se nekoliko koraka unazad.

'Hvala, Johne', kimne velikom tipu koji se blago nasmiješi, omekšavši čvrste linije lica, i ode. Ostajem sama s čovjekom koji me ostavio bez teksta, nepomičnu i manje-više beskorisnu.

Kimne prema kaučevima od smeđe kože, smještenim jedan nasuprot drugome ispred velikog prozora, s velikim stolićem za kavu između njih. 'Molim vas, sjednite. Mogu li vas ponuditi pićem?' Svrne svoj pogled s mojeg i krene prema minibaru. Ne misli valjda na alkohol? Tek je podne. To je prerano čak i po mojim kriterijima. Nekoliko trenutaka gledam kako se zadržava pored minibara, a potom se opet okreće prema meni s izrazom iščekivanja na licu.

'Ne, hvala vam', odmahnem glavom dok govorim, za slučaj da riječi nisu izašle.
'Vode?' pita on, a na usnama mu opet zapleše onaj osmijeh.
O, Bože, nemoj me gledati.

'Molim vas.' Nervozno se nasmiješim. Usta su mi posve suha. Uzima dvije boce vode iz hladnjaka i ponovo se okreće prema meni, a ja tad natjeram svoje drhtave noge da me odnesu na drugi kraj sobe, do kauča.

'Ava?' Glas mu se kotrlja prema meni i natjera me da zadrhtim u pola koraka. Okrenem se kako bih ga pogledala. To je vjerojatno loša ideja.