LIJEČNICA OTKRIVA

Osobnost Angeline Jolie potpuno ju je oduševila

28.08.2013 u 18:40

Bionic
Reading

Njezina odluka da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji šokirala je svijet ovog proljeća, no liječnica Angeline Jolie, dr. Kristi Funk, progovorila je prvi put o hrabroj odluci zvijezde

Dr. Kristi Funkkoji je liječila i pjevačicu Sheryl Crow, otkrila je u intervjuu za Extru kako Angelina odluka nije bila utemeljena na strahu.


'Ona nije poduzela dvostruku mastektomiju odmah, ali je vjerojatno znala da bi s njezinom obiteljskom povijesti to na kraju bio njezin izbor', rekla je.

'Njezina odluka nije donesena preko noći i nije bila utemeljena na strahu.'

Na pitanje kako je Angelina sada, dr. Funk je odgovorila savršeno te dodala da je glumičin suprug Brad bio jako kul tijekom tretmana.

Dr. Funk je otkrila i da je Angelina znala da će u nekoj fazi svog liječenja izaći s tom informacijom u javnost kako bi podigla svijet o raku dojke među ženama.

'Znala sam da to namjerava. Ona je filantrop do srži. Nikada ne bi mogla zadržati ovu tajnu i biti ona! Ona je osoba koja želi spasiti živote i to radi svaki dan!'

Na pitanje je li dr. Funk osjećala pritisak radeći sa slavnom osobom poput Angeline, objasnila da je ulazi u nešto kreativniji model rada.

'Znala sam da će ovo biti javna tema pa sam razvila neke nove i lijepe promjene u pripremama za operaciju i stvarnom radu.'

No također je objasnila da mastektomija ponekad nije potrebna, čak i ako postoji gen BRCA i imate rak dojke. 'Potreban je stalan nadzor: magnetska rezonanca, mamografija, ultrazvuk... Kombinirajte te metode pregleda tijekom cijele godine, tako da u bilo kojem periodu znate događaju li se promjene u vašim grudima', prenosi Daily Mail.