ZABAVAN I ZDRAV PROGRAM

Oduševit će vas Hrvatski festival hrane i vina

03.11.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Hrvatski festival hrane i vina održava se od 13. do 15. studenoga u sportskoj dvorani Arena Zagreb, a donosi atraktivan program koji će oduševiti cijelu obitelj

Od korisnih kuharski radionica sa zdravom prehranom, preko vrhunskih vinskih radionica do radionice izrade kolača za najmlađe, Hrvatski festival hrane i vina idealna je obiteljska destinacija.

Najmlađe posjetitelje oduševit će radionica izrade božićnih kolačića za djecu i roditelje pod nazivom Jasmina & Beyond the cake: Božićni kolačići a koja je na programu u petak u 16.30 sati.

Tijekom sva tri festivalska dana otvoren je besplatan dječji vrtić gdje djecu pod stručnim vodstvom i nadzorom očekuje niz kulinarskih radionica i zabavnih sadržaja, kako bi se roditelji mogli prepustiti bogatom programu festivala i neodoljivoj ponudi brojnih domaćih i stranih izlagača.

Drugi dan festivala, u subotu 14. studenog u pripremi je posebno atraktivan kuharski program radionica, osmišljen za sve ljubitelje zdrave prehrane, posebno za zaposlene majke koje vode računa o prehrani svojih obitelji a nemaju dovoljno vremena za pripremu zdravih jela.

Sve kuharske radionice su besplatne i uz korisne savjete posjetitelji će imat priliku i degustirati pripremljena jela:

- 11.15 sati na pozornici broj dva održat će se gastronomska prezentacija bezglutenskog kolača Šapica. Radi se tradicionalnom kolaču kontinentalne Hrvatske koji se ručno spravlja od bezglutenskog brašna i prema recepturi naših baka.

- 12.45 sati kreće radionica Zdravo i slasno gdje će svi ljubitelji zdrave i ukusne prehrane imati priliku naučit radit i degustirati slastice i ukusne napitke za jačanje imuniteta, poput hladno cijeđenih i gustih sokova (smoothieja).

- 15.45 sati na slastičarskoj radionici Michaele Devoscovi Zdrave torte demonstrirat će se priprema neodoljive a zdrave torte od čokolade i naranče koja se radi bez šećera, brašna, jaja i maslaca ili margarina.

- 17.15 sati kreće radionica Zelenarium koja ruši predrasude da zdrava prehrana iziskuje puno vremena. Tina Uglješić, zaposlena majka i autorica bloga Zelenarium demonstrirat će kako napraviti tri zdrava jela u svega nekoliko minuta.

- 19.30 sati popularna web-stranica www.zdravakrava.com donosi izrazito korisnu radionicu Bezglutenska hrana za bolji imunitet na kojoj će se kuhati i degustirati jela koja pripremaju tijelo za obranu od prehlada i viroza.