LAKO I BRZO

Odlične vježbe na stolcu koje će vas razgibati

23.05.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Umjesto da sjednete i odmorite se, sjednite i malo vježbajte! Evo nekoliko odličnih vježbi koje uključuju stolac!

Promijenite uobičajenu rutinu vježbanja te umjesto užeta za preskakanje, utega ili drugih rekvizita upotrijebite stolac i provjerite učinkovitost naših prijedloga! Donosimo vam šest jednostavnih vježbi uz koje ćete vježbati 'sjedeći' i jačati cijelo tijelo!

Provjerite kojim vježbama na stolcu možete ojačati cijelo tijelo! Sve što vam treba je čvrst stolac, bez kotačića, sa stabilnim naslonom, piše stranica shape.com. Spremni?

1. Sjednite na rub stolca, savijete noge u koljenu, a stopala položite punom dužinom na pod. Laktove lagano savijte, a ruke položite pored bokova. Stisnite koljena i mišiće stražnjice te istovremeno gurajte ruke dolje izdužujući laktove (ako pravilno radite ovu vježbu, ispravit ćete se na stolcu i izdužiti kralješnicu, ali nemojte se pritom ustajati). Ponovite 30 puta. Čak i mali pokreti odlični su za unutarnji dio bedara, tricepse i mišiće stražnjice.

2. Sjednite uspravno, skupljenih koljena, a stopala ispružite i nožnim prstima dotaknite pod. Ruke savijte u laktovima, otvorite ih prema van i u stranu, s dlanovima usmjerenima naprijed. Brzo raširite i ispružite noge u stranu, istovremeno privlačeći stopala prema sebi (u krajnjem položaju zaustavite se na petama) i podižući ruke iznad glave. Vratite se u početni položaj i ponovite 30 puta. Ova kardio vježba sagorijeva kalorije i jača srce.


3. Sjednite uspravno na rub stolca i desnu nogu ispružite ravno, sve dok prstima stopala ne dotaknete pod. Ruke prekrižite na prsima. Stisnite trbušne mišiće i rotirajte torzo u desnu stranu, a ispruženu desnu nogu podignite do razine s lijevom nogom. Kad se rotirate u desnu stranu, izdahnite, a kad se vraćate u početni položaj, udahnite. Vratite se u početni položaj i ponovite vježbu 20 puta sa svakom nogom. Na ovaj način jačate kvadricepse, unutarnji dio bedara i trbušne mišiće.

Pogledajte na ordinacija.hr koje još vježbe možete raditi, kao i ilustracije koje vam još bliže objašnjavaju kako ih izvoditi.