'MOJ MUŠKARAC'

Očito mu je jasno kako djeluje na mene...

30.04.2014 u 14:44

Bionic
Reading

Mlada i samosvjesna dizajnerica interijera Ava O’Shea i ne sluti što je čeka na prvom sastanku u Zamku. Vjeruje da je riječ o običnim konzultacijama s nekim vremešnim bogatašem iz provincije, no njezin život naglavačke okreće Jesse Ward, neopisivo privlačan i bogat nasljednik raskošnog posjeda

Ava nije svetica, niti mu se takvom želi prikazati, no svijet strasti i neslućene požude koji se otvara pred njom u hipu je pretvara u ovisnicu. Jesse je silno dominantan i prepun samopouzdanja, ali i zastrašujućih tajni.

Zavođenje se pretvara u igru živaca, sklapanje mozaika koji se Avi možda i neće svidjeti...

Roman 'Opsesija' autorice Jodi Ellen Malpas u izdanju biblioteke Fokus prvi je dio erotske trilogije 'Moj muškarac' koja je osvojila svijet. Idealno štivo za ljubitelje E.L. James i Sylvije Day

Ulomak iz romana

'Imate li toalet?' upitam i vratim čašu na stol, pa ustanem. Moram se nekako pribrati. U potpunom sam kaosu. Elegantnim pokretom ustane s kauča i pomakne se kako bi me pustio da prođem. 'Kroz zimski vrt pa ulijevo', kaže i smješka se. Očito mu je jasno kako djeluje na mene; vidim to po načinu na koji se znalački osmjehuje. Kladim se da neprestano izaziva takve reakcije kod žena.

'Hvala vam', proguram se kroz prolaz između stolića i kauča, a zadatak mi je otežan jer mi nije dao dovoljno prostora. Doslovno se moram provući pored njega, zbog čega zadržavam dah sve dok ne prestanem osjećati njegovo tijelo.

Dok hodam prema vratima osjećam na sebi njegov pogled, koji buši rupu na mojoj haljini, pa istežem vrat kako bih se pokušala riješiti trnaca koji mi prolaze leđima. Spotaknem se dok izlazim iz njegova ureda pa krenem niz hodnik, prođem kroza zimski vrt i upadnem u smiješno luksuzni toalet.


Uhvatim se za umivaonik i pogledam u zrcalo. 'Isuse, Ava. Zbroji se!' prekorim svoj odraz u ogledalu. 'Upoznali ste gazdu?'

Okrenem se i ugledam iznimno privlačnu poslovnu ženu koja na drugom kraju prostorije popravlja frizuru. Nemam pojma što reći, ali upravo je potvrdila ono u što sam već otprije sumnjala: ovako on djeluje na žene. Kad mi mozak ne uspije pronaći prikladan odgovor, samo se nasmiješim.

Uzvrati mi osmijeh, zabavljena i očito upoznata s razlogom mojeg nemira, pa nestane iz toaleta. Da nisam tako uzbuđena i uznemirena, možda bi mi bilo neugodno. Međutim, uzbuđena sam i jako uznemirena, pa zanemarim poniženje i nekoliko puta udahnem kako bih se smirila i operem nespretne ruke luksuznim sapunom. Trebala sam ponijeti svoju torbicu. Mojim bi usnama dobro došlo malo vazelina. Usta su mi i dalje suha, a usne trpe zbog toga.

U redu, moram se vratiti onamo, čuti pojedinosti o poslu i nestati. Srce me preklinje za malo olakšanja. Potpuno sam posramljena. Popravim kosu i izađem iz toaleta, vraćajući se u ured gospodina Warda. Ne znam hoću li moći raditi za tog čovjeka; previše utječe na mene.

Pokucam prije no što uđem i pronađem ga kako sjedi na kauču i pregledava moju mapu. Podigne pogled i nasmiješi mi se i sad znam da stvarno moram otići. Nikako ne mogu raditi za tog čovjeka. U njegovoj blizini iz tijela mi nestaje svaka molekula inteligencije. I što je najgore, on to zna.

Ohrabrim se u glavi i priđem stolu, ignorirajući činjenicu da on prati svaki moj pokret. Nasloni se na kauč i pokaže mi da se provučem pored njega, ali ja to ne učinim. Sjednem na kauč nasuprot njemu i smjestim se na njegov rub. Ispitivački me pogleda.