modni hit

Obožavat ćete povratak ovog trenda: Bermude su hit hlače ovog ljeta

28.06.2022 u 16:28

Bionic
Reading

Ove sezone na modnu scenu u velikom stilu vraćaju se bermude, na radost brojnih obožavatelja trenda casual hlača. Bez puno rasprave, bermude su savršene hlače ove sezone, a evo kako ih uklopiti u sjajne dnevne stajlinge

Ljeto je ovdje, a s njime i bermude. Ove trendi hlače idealne su za sve one koji vole nositi dulje hlače, čak i kada su temperature visoke.

Uz karakteristične široke nogavice, koje, ovisno o modelu, izgledaju gotovo kao suknja, ove hlače se često miješaju s kraćim hlačicama. No, kada je riječ o bermudama vrijedi jedno pravilo – nogavice moraju sezati barem do koljena, a ove sezone vrlo su poželjni modeli širih nogavica. Kako biste znali kako ih dobro kombinirati ljeti, ovi savjeti dobro će vam doći.

Što su bermude?

Bermude su hlače nešto šireg kroja koje završavaju iznad koljena ili sežu do koljena. Inače, bermude svoje ime duguju istoimenom arhipelagu u Atlantiku. Tamo su kratke hlače dio uobičajene uredske odjeće za muškarce i nose se zajedno s čarapama do koljena, košuljom i kravatom.

Bermude potječu iz Kraljevske mornarice: potkraj 19. stoljeća britanski vojnici bili su stacionirani na Bermudskim otocima, a zbog tropske klime ubrzo im je postalo prevruće u dugim kaki hlačama. One su brzo srezane do koljena i - voila - rođen je novi oblik hlača! Bermude su se prvi put našle u ženskoj modi 1960-ih i brzo su postale popularne casual hlače.

Kako kombinirati bermude?

Bilo da su izrađene od kože, trapera, ukrašene uzorcima, u jarkim bojama ili pak kao dio odijela sa sakoom, bermude nam i ovog ljeta ostavljaju puno prostora za kreativno oblikovanje.

Veliki utjecaj na oblikovanje stajlinga u ovom slučaju imaju cipele. Elegantan i profinjen izgled poduprijet će modeli s petom, poput sling back sandala, natikača i sandala s blok petom. Ravne cipele kao što su tenisice, mokasinke, ravne sandale s remenčićima ili ravne ili natikače daju trendovskim ovim hlačama ležernu notu.

Tri najvažnija savjeta za stiliziranje bermuda:

Za razliku od biciklističkih hlačica i kratkih hlačica, bermude su apsolutno prikladne za ured ako su koljena pokrivena, te ako je gornji dio dolazi u obliku košulje, bluze i/ili sakoa. Posebno elegantno izgledaju bermude od tkanine s naborima.

Bermude visokog struka posebno laskavo djeluju za figuru, posebice ako se majica ili bluza metnu u u pojas hlača. Nabacite preko sako, traper ili kožnu jaknu i spremni ste od lave do pete.

Ležeran i opušten kroje vrlo je važna karakteristika bermuda, a ako ste u nedoumici, kupite model veći za jednu veličinu.

  • +10
Bermude Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije