za više sezona

Obožavat ćete ih: Tri bezvremenske haljine koje ćete htjeti nositi čitavo ljeto

17.06.2022 u 10:03

Bionic
Reading

Svake sezone pojavljuju se novi modni trendovi: ukrašeni detaljima, volanima, živahni, pastelni ili s uzorkom. No, uz vruće modne trendove tu su i sveprisutni bezvremenski komadi, nosivi iz sezone u sezonu. A upravo su takvi ova tri modela koja će svojim izgledom oduševljavati znatno duže od jednog ljeta

Ljeto je tu, nema sumnje, s njim dolaze i obožavane ljetne haljine, a ova tri modela predstavljaju doista savršene primjerke koje vam baš nikad neće dosaditi. No, po čemu su ove haljine tako posebne? Već nekoliko godina svake sezone uspješno odolijevaju prolaznim trendovima i izgledaju tako privlačno i chic.

Riječ je o modelima kojima se vrlo lako prilagođavaju modni dodaci te su mogućnosti modnih kombinacija, ali i prilika u kojima ćete ih nositi, doista beskrajne. Za dan u gradu, izlazak ili ljetovanje – ova tri modela poželjet ćete nositi čitavo ljeto.

Slip haljine

Nedavno je elegantna dizajnerica Victoria Beckham prisustvovala vjenčanju svog sina odjevena u elegantnu srebrnu haljinu ukrašenu šljokicama, a kroj je neodoljivo podsjećao na svilenu spavaćicu, glavnu karakteristiku slip haljina. Ovaj model haljine trenutna je senzacija na internetu i vrlo jasno daje do znanja da su slip haljine po uzoru na 90-e još uvijek itekako poželjne.

Mini ili maksi modeli u stilu spavaćice načinjeni od prekrasne, glatke i tako zavodljive tkanine idealna su odabir za ležeran i elegantan stajling. U slobodno vrijeme kombinirajte ih s tenisicama ili sandalama i, na primjer, klasičnom otkopčanom košuljom. Za elegantniji look odaberite sandale visokih potpetica i klasičan sako.

  • +12
Crne slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Boemske maksi haljine

Boemski chic vratio se ove sezone na modnu scenu, boemske haljine s printom etno motiva , cvijeća ili biljnih motiva idealan su izbor za ljetni odmor.

Ovaj model možete kombinirati s kožnim sandalama u grčkom stilu, sandalama na visoku petu ili modernim kaubojskim čizmama. Uz ovu haljinu svakako nabacite sunčane naočale, ljetni šešir i hrpu nakita – ovaj model doista podnosu šarene i eklektične kombinacije.

  • +3
Maksi haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Lanene haljine

Lanene haljine nisu samo iznimno praktične već i vrlo, vrlo trendi, i to svake ljetne sezone. Lan je vrlo izdržljiva tkanina, poprilično otporna na prljavštinu, održava stalnu tjelesnu temperaturu - hladi po vrućem, a grije za prohladne dane, i prije svega omogućuje koži da diše. Doista savršen izbor za ljetne dane. Uz to, lan ima i antibakterijska svojstva tako da ne izaziva alergijske reakcije na koži. S vremenom, odjeća sašivena od lana omekšava, ali ne gubi oblik.

Po mogućnosti birajte jednobojne haljine od ovog platna jer će biti znatni svestranije te neće brzo izblijedjeti. Posebno se ističu haljine košulje ravne siluete koje se također mogu nositi s hlačama poput dugih košulja na kopčanje.

  • +7
Bijele lanene haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo