SVEGA POMALO

Novi trendovi u koje ćete se zaljubiti

10.02.2014 u 10:55

  • +41

New York Fashion Week

Izvor: Reuters / Autor: Eric Thayer

Bionic
Reading

New York Fashion Week 2014, s plejadom poznatih dizajnera ponudio je pravi modni užitak za sve koji obožavaju damsku estetiku Diane von Furstenberg, strog izgled s potpisom Alexander Wang, geometrijski pročišćenu modu s potpisom Helmut Lang, ali i seksipil s dodirom Hervea Legera. Erupcija predivnih modnih rješenja u kojem će svatko pronaći nešto za sebe

Diane von Furstenberg, kreatorica damskog američkog stila, slavila je 40. obljetnicu svoje popularne wrap dress. Pistom su se nizale predivne zlatne haljine duboka dekoltea, crno-bijele šarenih printova, kombinacija materijala i uzoraka, boje plava i narančasta. Uglavnom, iz kolekcije je prštala nostalgija, a svojevrsni damski boho stil stigao je u grad.

Pročišćena estetika Dereka Lama, veste s dva lica od kašmira, topli kaputi i suknje, svi su odisali udobnošću i toplinom, a rijetko koji komad nije pozivao da se njime ogrnete i sklupčate u njegovoj toplini. Dojmu su doprinijeli i zemljani tonovi. Pažnju je plijenila patchwork suknja izrađena od tople tkanine kojoj je suprotstavljena hladna koža.

Strogi SF izgled s potpisom Alexandera Wanga, zalizana kosa, kaputi i haljine ravna kroja lišeni suvišnih detalja s jedne strane i ružičasta, žuta i plava boja kojom su obojane haljine, također strogog kroja. No modeli su to za suvremeno digitalno doba s džepovima raznih veličina, za baš sve gadgete koje nosite sa sobom.

311221,282252,287212,311893
Victoria Beckham
pak ponudila je nježne i elegantne haljine većinom u crnoj i bijeloj boji s pokojom dozom crvene i detaljima sa zlatnim lancima ili naborima.

Iznimno seksi kolekciju predstavio je Herve Leger by Max Azria. Miks lijepog i zločestog, s prizvukom sado-mazo, bondage igrica. Modno odvažno, kako je rekao dizajner, 'kolekcija koja briše granicu između stvarnosti i mašte'.

Helmut Lang
donosi geometrijski pročišćenu kolekciju, u kojoj je čak i krzno laserski rezano te je dočarala kako se dizajneri igraju teksturama. No premda konstrukcijski hladna, kolekcija je zbog materijala izgledala toplo i udobno.

Kako je Examiner nedavno objavio, za kolekciju BCBG, Max Azaria inspiraciju je pronašao u Ankari, kojoj je naglasak na materijalima, dužinama, laganoj teksturi. I premda možda zvuči ludo, ima jedan hipi štih.

Jason Wu novoj kolekciji pristupio je na pomalo androgen način, no elegantna crna i luksuzni sjajni materijali  učinili su je iznimno ženstvenom. Široke hlače kombinirane s vestama, uskim košuljama, suknje s malo neobičnih nabora uz uske dolčevite, stvorile su jednu divnu estetski neodoljivu ženstvenu modnu priču.

Donna Karan
okrenula se stvarnim ljudima, studentima, TV prezenterima, DJ-ima koji su nosili njezinu najnoviju kolekciju. Koža, krzno, čipka, tvid, sve u svemu jedna živopisna eklektična modna priča kojoj ćete se vraćati po inspiraciju.