modni noviteti

Novi Guccijev dizajner donosi inovativne komade: Minice više neće biti što su bile

22.09.2023 u 19:51

Bionic
Reading

Gucci je nedavno predstavio novog glavnog dizajnera koji će već 22. rujna imati predstavljanje inovativnih komada na milanskoj reviji

Sabato de Sarno novi je dizajner Guccija te će u ulozi kreativnog direktora tek ubilježiti svoj debi prvom modnom revijom krajem rujna. Ipak, već sada je jasno da dolazi spreman unijeti mnoge novitete na modnu scenu.

Na ovu prestižnu poziciju stupio je sredinom kolovoza, a 40-godišnji Talijan priznaje da se s novom ulogom i načinom rada u firmi vrijednoj 10 milijardi dolara tek upoznaje.

Iako je mlad, u modi je već 20 godina, s iskustvom rada u Pradi, Dolce & Gabbani i 14 godina karijere u Valentinu. Sve to predstavlja obećanje noviteta u novim kolekcijama, ali i unošenje nove vizije u svijet mode.

'Dizajnirati odjeću za mene znači pomagati ljudima da budu ono što jesu', ističe De Sarno.

U dugogodišnjoj karijeri u Valentinu uzdigao se od voditelja muške i ženske pletenine do desne ruke kultnog kreativnog direktora Pierpaola Picciolija.

I dok su se u Valentinu od njega toliko srdačno oprostili da su na oproštajnoj zabavi svi nosili majice 'We❤️SdS', u Gucciju su ga dočekali s velikim očekivanjima.

'De Sarno je angažiran da napiše sljedeće poglavlje za Gucci, jačajući autoritet kuće u modnom svijetu te kapitalizirajući njezino bogato nasljeđe', priopćio je Marco Bizzari, tadašnji izvršni direktor Keringa.

Srećom, De Sarno već ima jasnu viziju kako to postići.

'Gucci je vrlo talijanska marka s ogromnim nasljeđem. Talijanska u izradi, talijanska po ukusu, i mislim da smo to izgubili. Želim to oporaviti. 'Talijanskost' je dio moje priče, bez sumnje', rekao je.

Ono čime želi predstaviti novi Gucci jest njegov omiljeni komad - kaput.

Kao što smo mogli vidjeti u New Yorku i Londonu, kaputi se ove sezone nose kratki te otkrivaju noge. Upravo toga se namjerava pridržavati i De Sarno, ali s daškom svog stila.

Uz to, najavljuje posve novi komad - minice s ugrađenim kratkim hlačama koje vire ispod ruba jer one, tvrdi, izgrađuju samopouzdanje. No niti tu nije kraj inovativnim komadima, a o čemu se točno radi, znat ćemo nakon debitantske revije 22. rujna u Milanu.