RUKE

Novi genijalan video starih genijalaca iz Honde

09.07.2013 u 12:32

Bionic
Reading

Kako sabiti 65 godina impresivne inženjerske tradicije u dvije minute reklame? Pogledajte Hondin filmić 'Hands', odnosno 'Ruke', i sve će vam biti jasno. Što god mislili o Hondi, mora se priznati da su joj reklame zbilja sjajne!

Sjećate li se kako je prije desetak godina Honda imala čuvenu (te naširoko nagrađivanu) reklamu ‘The Cog’? Ono kad mali zupčanik pokrene cijelu instalaciju Rube Goldberg i na kraju se složi Honda Accord? E, sad imaju nešto posve drukčije.

Ruke iz naslova su doslovno animirane ruke koje sklapaju sve najvažnije što je Honda ikad proizvela, od mopeda, preko legendarnih auta CRX i NSX te CBR moto jurilica, sve do kosilica za travu i zrakoplova Honda Jet. Samo umanjeno.

I video izgleda sjajno. Instant hit je među ljubiteljima viralnih videa, ali poznavateljima povijesti auto-moto svijeta još je bolji. Pogledajte, odnosno poslušajte bolje. Onih nekoliko taktova kod NSX-a su iz brazilske himne, a tablica ista kakvu je imao Senna na svojoj Hondi. Auto iz kojeg cijede vodu je Clarity na vodikov pogon. I tako svakih nekoliko sekundi nešto veliko i značajno…