ZELENA OAZA

Novi dom Cristiana Ronalda nekad je bio kraljevska rezidencija, a ovako izgleda danas

18.07.2018 u 14:32

Bionic
Reading

Jedan od najslavnijih nogometaša današnjice, Cristiano Ronaldo, nakon potpisivanja unosnog ugovora za nogometni klub Juventus pronašao je svoju privatnu oazu u Torinu koja će naredne četiri godine biti njegov dom

Slavni Portugalac tradicionalno bira samo ekskluzivne lokacije za sebe i svoju višečlanu obitelj, a njegov novi dom u Torinu je nacionalni park 'La Mandria'.

Ovaj nacionalni park je drugi najveći park zatvorenog tipa u Europi koji se prostire na 3000 hektara površine opasanih zidovima u dužini od 30 kilometara, a nekada je bio dom plemića i kraljeva.

'La Mandria' nacionalni park danas je dom najbogatijem sloju talijanskog društva koje u nepreglednom zelenilu, kilometrima distanciranom od gradske vreve, uživa u čarima najljepše prirode, među pticama, šumom, jezerom, golf terenima i stazama. Iako je riječ o nacionalnom parku zatvorenog tipa njime se slobodno mogu kretati turisti, ljubitelji prirode i biciklisti.

Parco La Mandria - Tour dei Laghi Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

U kompleksu, koji je istinski raj na zemlji, živi predsjednik nogometnog kluba Juventus, Andrea Agnelli, njegova majka Alegra Agnelli, kao i nekolicina bivših asova najmoćnijeg nogometnog kluba u Italiji, sadašnji sportski direktor kluba Pavel Nedved, portugalski nogometaš Paulo Sosa i mnogi drugi.

Park se inače nalazi nedaleko od Torina, a od stadiona Juventusa udaljen je 20 minuta vožnje automobilom. U sebi sadrži dva lovišta gde će Ronaldo, ako poželi, krenuti u lov na krupnu divljač, jelene i divlje svinje.

Luksuzne vile su jedna od najvećih atrakcija ovog impresivnog komada zemlje, a upravo će jedna od njih biti novi Ronaldov dom.

  • +2
Novi dom Cristiana Ronalda Izvor: Screenshot / Autor: youtube

Talijanski mediji otkrivaju da je Ronaldo već 'bacio oko' na jednu od mnogobrojnih nekretnina: kuću na dva kata koja se prostire na 600 metara kvadratnih, a stiže sa saunom, spa centrom, sedam soba i velikim bazenom u dvorištu, ali ne i u luksuznoj nekretnini što može biti jedina stavka koja mu se neće svidjeti, jer je slavni Portugalac u svakoj dosadašnjoj nekretnini imao unutarnji bazen za jutarnje buđenje organizma.

VENDITA VILLA LA MANDRIA - Royal Park I Roveri 2017 Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Isto tako, Ronaldo nijednog trenutka neće morati da brine o tome hoće li mu netko narušiti privatnost - ulazak paparazza i sličnih 'uljeza' je gotovo nemoguća misija jer je kompletan stambeni dio parka pod 24- satnim nadzorom kamera.

Ako ga, kojim slučajem, bude zanimala prošlost zemlje i grada u kojem se nalazi, Ronaldo će imati priliku da se upozna i s njegovom poviješću u vidu kraljevskih dvoraca odakle se nekada davno upravljalo sjevernim dijelom Italije.

Cristiano Ronaldo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia