I AM WHAT I AM

Nova kolekcija Ivone Martinko

14.11.2014 u 15:19

  • +10

Ivona Martinko: I am What I am

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Dizajnerica Ivona Martinko u svojoj je novoj kolekciji jesen/zima 2014/15. inspirirana najsvjetlijim, najslobodnijim i najljubavnijim razdobljem: humanizmom i renesansom

Ivona kroz kolekciju po nazivom 'I am what I am' stavlja naglasak na vjeru u ljudske kreativne i intelektualne sposobnosti blokirajući svaku mogućnost da odjeća svojom formom tijelo stavi u okvire požude ili etiketira status seks simbola.

Kroz dekonstrukciju koja je prepoznatljiva za rad Ivone Martinko čovjek dolazi u centar pažnje. No, ona mu isto tako oslobađa duh pružajući slobodu pokreta i neopterećenost.

U kreacijama iz kolekcije 'I am What I am' ističe se osoba koja vlada svojim životom tzv. ‘Homo Universalis’ koji se vodi znanjem i intelektom, moć i bogatstvo mjeri znanjem te u okvirima prolaznosti života uživa u svakom trenutku s puno ljubavi.

Stroga linija arhitektonskog kroja Ivone Martinko omekšana je skulpturalnim naborima, preklopima i drapiranjem koje na odjeći daje rješenje za modne detalje. Ivonina zaigranost, točnije istraživački duh vuče korijene iz prepoznatljive japanske avangarde, udobna multifunkcionalna odjeća koja pruža slobodu pokreta, a intrigantnim detaljima čak će nadomjestiti i najljepši komad nakita.

Inspiraciju za svoje kreacije nalazi na licu mjesta, tijekom samog suočavanja sa materijalom čime je razradu konstrukcije dovela do samog vrhunca. Ivonino buntovničko odbacivanje trenda i komercijalnog pristupa modi učinilo ju je prepoznatljivom na modnoj sceni.