SAGORIJEVA MASNOĆE

Nova čudotvorna voćka za mršavljenje?

26.08.2011 u 11:39

Bionic
Reading

Bilo je samo pitanje vremena kad će se na stotine milijuna vrijednom tržištu pripravaka za mršavljenje pojaviti novi hit. Ove je sezone u modi afrički mango čiji se ekstrakt u tabletama na američkom tržištu reklamira kao čudotvorno sredstvo za mršavljenje

Egzotični afrički mango, Irvingia gabonesis, najnovija je namirnica u koje se kunu proizvođači pripravaka za mršavljenje. Voće koje raste na obalama zapadne Afrike ima navodno jedinstvena svojstva pomoću kojih pomaže sagorijevati masnoće u tijelu i smanjiti razinu masnoća u krvi, piše Daily Mail. Ekstrakt sjemenki može se već nabaviti u tabletama na zapadnom tržištu, a prodajni uspjeh na američkom tržištu bilježi od prošle godine kad je u emisiji Oprah Winfrey poznati doktor Oz reklamirao i podijelio gledateljicama čudotvorne kapsule za mršavljenje.

Tablete afričkog manga mogu se nabaviti na stotinama američkih stranica koje strastveno reklamiraju čudotvorni pripravak za 40 dolara po bočici.

Dvije su studije provedenu na Sveučilištu u Youndeu u Kamerunu pokazale značajan gubitak tjelesne težine i poboljšanje u razini kolesterola i šećera u krvi kod osoba koje su uzimale tablete s ekstraktom afričkog manga. No budite oprezni, upozoravaju stručnjaci.

Afrički mango voće je bogato vlaknima za koje je poznato da su važne u zdravim i uravnoteženim dijetama. Veza između vlakana u voću i kontrole masnoća u krvi je odavno poznata, kažu stručnjaci i dodaju kako razno voće pomaže smanjenju kolesterola. Jabuke, naranče, smokve, datulje, kruške i nektarine sadrže korisna vlakna koja kontroliraju masnoće u krvi. Afrički mango, nije ništa novo i senzacionalno, zaključuju, a kapsule s njegovim ekstraktom treba ipak uzimati za zrncem soli.

Kapsule s ekstraktom manga koje su sve popularnije u SAD-u trebaju se uzimati s oprezom, sugeriraju stručnjaci i upućuju da se osobe koje žele smršavjeti drže osnovnih pravila. Jedite manje porcije, konzumirajte lakše namirnice, kao što su voće i povrće, manje unosite rafiniranih ugljikohidrata (bijelog brašna i šećera) i držite se podalje od pržene hrane. Hodajte pola sata dnevno i uvijek imajte na pameti da kilograme niste dobili u tjedan dana i da ih u tjedan dana ne možete ni izgubiti.