spoj nogometa i mode

Neočekivani trend: Nogometni dresovi osvajaju svijet ulične mode i postaju hit 'kulerski' dodatak

02.03.2023 u 18:16

Bionic
Reading

Sve je počelo kada je nogometni klub Venezia FC lansirao žensku modnu kolekciju i time pokrenuo trend koji je prvo zaludio Skandinavke, a potom i dizajnere u Bershki te su izdali čitavu liniju ženskih dresova

Trend 'kulerskih' komada kao što su majice s logotipima popularnih rock bendova i bejzbolskih kapa dobio je svoju najnoviju verziju - nogometne dresove!

Ovaj potpuno neočekivani trend u jedan od većih aktualnih hitova streetstyle mode prometnuo je španjolski brend Bershka, a sve je počelo kampanjom nogometnog kluba Venezia FC.

Klub koji je prošle sezone ispao iz Serie A i završio u drugoj talijanskoj ligi odlučio je svoje prihode bazirati prvenstveno na marketingu. S obzirom na to da ne uživa osobitu popularnost, bio je potreban radikalniji potez. Tako je nastala ideja o stvaranju čitave kolekcije koja se može nositi iz dana u dan, baš kao da je riječ o klasičnoj dizajnerskoj odjeći!

  • +7
Nogometni dresovi Izvor: Promo fotografije / Autor: Bershka promo

Kampanja je bila vrlo ozbiljna i privukla je veliku pozornost pa je grčka manekenka Theopisti Pourliotopoulou prezentirala nošenje dresa kao potpuno novi modni trend. Objeručke su ga prihvatile Skandinavke te su se na tjednima mode počele pojavljivati noseći dresove kao da su modni dodatak.

Sve je na višu razinu podigla danska manekenka Christel Winther te je omiljeni dres nogometnog kluba Copenhagen učinila svojim stalnim odabirom noseći ga uz suknju i štikle - bilo je jasno da je u tijeku nastajanje stila vrijednog kopiranja!

To je prepoznala Bershka, članica modne grupacije Inditex, te je prva izdala kolekciju sačinjenu isključivo od nogometnih dresova, a oni su univerzalni i ne pripadaju nijednom klubu.

Francuski brend Balenciaga otišao je korak dalje te sklopio suradnju s Adidasom i nastali su premium dresovi istovjetni onima najboljih svjetskih momčadi, no također bez prepoznatljivih simbola određenog kluba.

Prema svemu sudeći, u nadolazećem periodu viđat ćemo sve više kombinacija modnih klasika poput visokih potpetica, suknji i sunčanih naočala uparenih s nogometnim dresovima, a tvorit će cool streetstyle outfit kojem je teško odoljeti!