omiljene među ZVIJEZDAMA

Nema tko ih ne nosi: Ove štikle stalno viđamo na crvenom tepihu jer ih zvijezde obožavaju

05.02.2022 u 14:45

Bionic
Reading

U moru trendova koji brzinom svjetlosti odlaze i dolaze, zaista je rijetkost viđati neki određeni komad iz sezone u sezonu, a kamoli cijelo desetljeće. Kultni status obično dobivaju određene torbe poznatih brendova, no rijetko kad cipele. Izuzetak je Blade model talijanskog brenda cipela Casadei, koji je već puno desetljeće stalan gost crvenih cipela diljem svijeta

Jedna od rijetkih štikli koja uspješno odolijevaju trendovima je model Blade, poznatog talijanskog brenda cipela Casadei, a ove godine slave svoj deseti rođendan. Ove cipele s prepoznatljivom oštrom, metalnom petom od 11.5 centimetara, omiljene su među slavnim osobama i nose ih svi od pop kraljice Madonne preko Taylor Swift do glumica s A liste, uključujući Angelinu Jolie i Zendayu.

Blade su sve samo ne obične štikle, a kako im samo ime govori, imaju petu od tankog, čeličnog šiljka koji podsjeća na britvu. Izgledaju jako seksi, a zahvaljujući vrtoglavo visokoj peti izdužuju noge i daju nužno potrebne centimetre damama u dugim večernjim haljinama.

  • +7
Casadei Blade Izvor: Promo fotografije / Autor: Casadei

Sad već prepoznatljiva oštra stiletto potpetica napravljena je od pravog čelika. Svojedobno je kreativni direktor brenda Cesare Casadei ove cipele nazvao opsesijom, otkrivši pritom da su bile potrebne godine istraživanja i više od pet mjeseci izrađivanja brojnih prototipova kako bi usavršio njihov oštri dizajn.

'Nitko to nije učinio prije nas. Nakon pet mjeseci mislio sam da je nemoguće. To je bio moj zadnji pokušaj i kad je uspjelo, zaljubio sam se u ovu potpeticu. To nije kalup; izrađuju se jedna po jedna, ručno, s puno umijeća', kaže Casadei.

Opsjednute njima uskoro su postale i njegove slavne klijentice. Kim Kardashian je još 2012. godine svoj par u ružičastoj nijansi nazvala savršenim, a Victoria Beckham ima ih u nekoliko boja.

Potaknut uspjehom ovih cipela, Casadei je vrtoglavo visoku, šiljastu petu uveo i u druge modele, od sandala do čizama u raznim nijansama i stilovima. No ove godine povodom okruglog rođendana, stigla je i posebna capsule kolekcija koja sadrži seksi verzije s metalik i vinilnim detaljima.