'MOJ MUŠKARAC'

Nema prsten. Nije oženjen? Je li to moguće?

29.04.2014 u 15:20

Bionic
Reading

Mlada i samosvjesna dizajnerica interijera Ava O’Shea i ne sluti što je čeka na prvom sastanku u Zamku. Vjeruje da je riječ o običnim konzultacijama s nekim vremešnim bogatašem iz provincije, no njezin život naglavačke okreće Jesse Ward, neopisivo privlačan i bogat nasljednik raskošnog posjeda

Ava nije svetica, niti mu se takvom želi prikazati, no svijet strasti i neslućene požude koji se otvara pred njom u hipu je pretvara u ovisnicu. Jesse je silno dominantan i prepun samopouzdanja, ali i zastrašujućih tajni.

Zavođenje se pretvara u igru živaca, sklapanje mozaika koji se Avi možda i neće svidjeti...

Roman 'Opsesija' autorice Jodi Ellen Malpas u izdanju biblioteke Fokus prvi je dio erotske trilogije 'Moj muškarac' koja je osvojila svijet. Idealno štivo za ljubitelje E.L. James i Sylvije Day

Ulomak iz romana

'Hvala vam', kaže tiho. 'Imate li sa sobom svoju mapu s radovima?'
'Naravno', odgovaram i posegnem u torbu. Ne razumijem što će mu moja mapa. U njoj nema ništa ni nalik na ovo mjesto.

Stavim mapu na stol pred njega i očekujem da će je povući na svoju stranu, ali na moj užas on ustaje i u jednom hitrom pokretu spušta svoje lijepo tijelo na kauč tik do mene. O Isuse! Miriše božanstveno – na svježu vodu i mentol. Zadržim dah. Naginjući se naprijed, on otvara mapu. 'Jako ste mladi za tako uspješnu dizajnericu', mrmlja dok lista stranice s mojim radovima.


U pravu je, jesam, ali samo zahvaljujući Patricku koji mi je dao odriješene ruke kad je širio poslovanje. U četiri sam godine završila studij i dobila posao u uglednoj dizajnerskoj kući koja je bila financijski stabilna, ali joj je nedostajala svježina modernih ideja, i tu sam sagradila ime. Imala sam sreće i cijenim Patrickovu vjeru u moje sposobnosti. To je, zajedno s mojim ugovorom s Lussoom, jedini razlog što sam u dobi od dvadeset i šest godina ovdje
gdje sam danas.

Spustim pogled na njegovu lijepu ruku i na zglob ukrašen predivnim Rolexom od zlata i grafita.
'Koliko vam je godina?' izlanem. O dobri Bože! Mozak mi se pretvorio u kajganu i znam kako mi se lice upravo zacrvenjelo, najviše što je moguće. Trebala bih začepiti. I otkud mi je, kvragu, baš to palo na pamet?

Pažljivo me promatra, a njegove zelene oči plamte. 'Dvadeset i jedna', odgovara, pokeraški bezizražajnog lica. Blago se namrštim, a njegove se obrve ispitivački podignu.
'Ispričavam se', promrmljam i okrenem se prema stolu. Uzbuđena sam, a on duboko uzdahne pa lijepom desnicom ponovo posegne za mojom mapom. Lista po njoj, lijeva mu je ruka položena na stol. Nema prsten. Nije oženjen? Je li to moguće?

'Ovo. Ovo mi se jako sviđa.' Pokazuje fotografiju Lussoa.
'Nisam sigurna da bi se ovdje uklopilo ono što sam radila za Lusso', kažem tiho. Previše je moderan. Luksuzan svakako jest, ali i previše moderan. Podigne pogled. 'Imate pravo. Samo kažem... Jako mi se sviđa.'

'Hvala vam.' Zamišljeno me proučava i osjećam kako sve više rumenim, dok se on opet vraća listanju mape. Grabim vodu i jedva se oduprem nagonu da iskapim cijelu čašu i pokušam se ohladiti. Umalo sam to i učinila, onog trena kad se bedrom u hlačama očešao o moje golo koljeno. Brzo se pomaknem kako bih prekinula svaki kontakt i pogledam ga ispod oka. Poluosmijeh u kutu usana. Radi to namjerno. Ovo je previše.