BEAUTY SAVJET

Nećete požaliti: Priuštite svojim usnama ovaj domaći piling od sastojaka koje svi imamo kod kuće

15.01.2021 u 09:24

Bionic
Reading

Hladnoća i vjetar nimalo ne pogoduju nježnoj koži usana koja je tijekom hladnijih mjeseci još sklonija isušivanju

Muči vas gruba i ispucala koža usana, što je osobito izraženo tijekom hladnijih mjeseci? Imamo sjajno rješenje za vaš problem zbog kojeg nećete morati potrošiti puno novca.

Zašto ne biste isprobali fantastičan recept za DIY piling koji možete napraviti za samo nekoliko minuta.

Piling za usne jako je koristan jer nježno uklanja mrtvu kožu bez iritacije. Sjajna je stvar to da brzo i lako svojim usnama možete priuštiti domaći piling, a za pripremu vam je potreban šećer (najbolje smeđi), uz med i kokosovo ulje (umjesto njega slobodno možete koristiti žličicu maslinovog ulja ili ulje avokada).

Evo kako ćete ga napraviti:

Stavite med u posudu, zatim dodajte šećer, a kad kokosovo ulje postane lagano tekuće na sobnoj temperaturi, dodajte ga medu i šećeru. Sve dobro izmiješajte i nanesite na usne kružnim pokretima. Zatim ga uklonite, ali ga slobodno možete i polizati, jer sadrži samo prirodne sastojke.

Piling usana trebali biste koristiti dva puta tjedno. Ako su vam usne ispucale, možete ga koristiti i neposredno prije nanošenja ruža. Pilinzi za usne također utječu na to da usne izgledaju punije jer masaža potiče cirkulaciju krvi. Ovaj domaći piling u hladnjaku možete držati oko četiri tjedna.

Dodatni savjet: U piling za usne možete dodati i kap esencijalnog ulja poput lavande, naranče ili mente, što će dati divan miris.