NABIJENO EROTIKOM

Ne propustite vrući ulomak iz hit knjige 'Pred tobom'

12.04.2013 u 13:18

Bionic
Reading

Kada se mlada pripravnica Eva Tramell i fascinantni magnat Gideon Cross sretnu u predvorju poslovnog tornja, oboje osjete trenutačnu i snažnu međusobnu privlačnost. No, kako Eva i Gideon imaju emocionalne ožiljke iz prošlosti, zdrava romantična veza potpuna im je nepoznanica. Upuštaju se u strastvenu seksualnu vezu koja vrlo brzo prerasta u obostranu tjelesnu i emocionalnu ovisnost. Dok u tom složenom odnosu istražuju vlastite granice, postaju jedno drugom svjetlo u tami...

Sylvia Day američka je spisateljica ljubavnih romana. Njezina trilogija Crossfire jedan je od najuspješnijih serijala u žanru erotske fikcije ikada. Postavši u kratkom roku globalna književna senzacija, Crossfire je pokorio svjetsko izdavačko tržište.

Prvi roman trilogije Pred tobom, objavljen u izdanju Znanja, najbrže je prodana knjiga u posljednjih deset godina u izdavačkoj kući Penguin Books, a autorica Sylvia Day zauzela je prvo mjesto na popisu Amazonovih najpopularnijih autora. U izdanju Znanja 12.travnja stiže i drugi dio te fascinantne trilogije - 'U tebi'.

Ulomak iz romana 'Pred tobom'

Milijun pitanja i pretpostavki brujalo mi je u glavi, ali najglasnije je bilo: 'Hoćemo li i dalje spavati u istom krevetu?'
'Svake noći.' Gideonove usne dodirnu mi čelo. 'Kako uopće možeš pomisliti nešto drugo? Reci mi, Eva. Što prolazi kroz tvoju lijepu glavicu?'

'Što prolazi kroz moju glavu?', prasnula sam. 'Koji se vrag događa u tvojoj? Što ti se dogodilo u ova četiri dana otkako smo prekinuli?'
Čeljust mu se stegne. 'Nikada nismo prekinuli, Eva.'
U drugoj sobi zazvoni telefon. Tiho sam opsovala. Željela sam razgovarati i željela sam da ode istovremeno.

Stisnuo mi je ramena, a zatim me pustio. 'Stigla nam je večera.'
Nisam ga slijedila kada je otišao, bila sam previše uznemirena da bih mogla jesti. Umjesto toga, uspuzala sam na krevet identičan svojem, sklupčala se oko jastuka i zatvorila oči. Nisam čula kada se Gideon vratio, ali osjetila sam ga kada se zaustavio uz rub kreveta.
'Molim te, ne tjeraj me da jedem sam'«, obratio se mojim ukočenim leđima.
'Zašto mi jednostavno ne narediš da jedem s tobom?'

Uzdahnuo je te legao na krevet i privio se uz moja leđa. Godila mi je njegova toplina, otjerala je onu studen od koje sam se naježila. Dugo nije ništa rekao, samo me tješio svojom blizinom. Ili se on tješio mojom.

'Eva.' Prstima me gladio po ruci prekrivenoj svilom. 'Ne mogu podnijeti kada si nesretna. Pričaj sa mnom.'

'Ne znam što bih rekla. Mislila sam da smo napokon dosegnuli točku u kojoj će se stvari između nas glatko odvijati.' Čvršće sam zagrlila jastuk.
'Nemoj opet biti napeta, Eva. Boli me kada se udaljavaš od mene.'

Meni se činilo kao da me gura od sebe.Zakotrljala sam se unatrag i srušila ga na leđa; potom sam ga opkoračila, a ogrtač mi se rastvorio kad sam mu objahala kukove. Dlanovima sam gladila njegova snažna prsa i noktima grebla preplanulu kožu. Vrtjela sam kukovima po njemu i povlačila golo međunožje po njegovu udu. Kroz tanku svilu hlača mogla sam osjetiti svaki nabor i zadebljanu venu. Po tome kako su mu se oči smračile, a njegova lijepo oblikovana usta razdvojila od ubrzana disanja, znala sam da i on osjeća moje obrise i vlažnu toplinu.

'Je li ti ovo tako strašno?' pitala sam ljuljajući bokovima.
'Dok tako ležiš, misliš li da mi ne pružaš ono što želim jer sam preuzela inicijativu?'
Gideon spusti svoje dlanove na moja bedra. Čak je i taj bezazleni dodir djelovao dominantno.
Napetost i usredotočenost koju sam ne tako davno uočila odjednom mi je imala smisla — više nije susprezao snagu volje.

Silovitu snagu nakupljenu u sebi sada je usmjerio na mene poput toplinske eksplozije.
'Rekao sam ti već', odgovorio je promuklim glasom. 'Uzet ću te kako god mogu.'
'Aha. Nemoj misliti da ne znam da nastojiš dominirati odozdo.'
Usta mu se izviju u razdragan smiješak kojim se nije ni pokušao braniti.

Tportal i nakladnička kuća Znanje čitateljima poklanja prvi dio trilogije Crossfire, 'Pred tobom', a drugi dio hit serijala Sylvije Day, 'U tebi' u prodaji će se naći 12. travnja.