FASHION GURU

Napravite nešto za sebe: Koža će nakon ovog tretmana zablistati

  • 03.05.2020 u 12:21

  • Bionic
    Reading

    Na neki način već smo se naviknuli na novi način života, a sad kako to podnosimo druga ja priča. Izlazak u klub, šetnja gradom, kavica u omiljenom kafiću, shopping, to nažalost više nije naša dnevna rutina. Promjene su prisutne u svakoj sferi našeg života, a dom je postao naša jedina oaza. Siguran sam da ste kao i ja, prionuli na uređivanje balkona i vrtova, od yoge sam dobio muskulfiber, a omiljeni web shopovi nas mame trenirkama ili na kupnju kućne odjeće, no šlafrok mi je i dalje fetiš. Stres koji smo proživjeli uslijed naglih, nenajavljenih i neočekivanih drastičnih promjena u našoj svakodnevici utjecao je i na našu kožu ili da budem precizniji - ljepotu

    Upravo ovo vrijeme kad smo okrenuti domu, sebi, traženju wellbeinga i osjećaja sreće i zadovoljstva unatoč vanjskim čimbenicima, idealno je za kvalitetnu i učinkovitu njegu kože, a pogotovo nakon što ste oribali pod, oprali tuš kabinu, isplijevili vrt i odradili školu s klincima, vrijeme je da nešto napravite za sebe. Kako bi rekla jedna moja prijateljica 'iako smo sada zatvoreni u svoje kukuljice to ne znači da iz njih ne možemo izaći kao leptiri'.

    Već i klinci u školi znaju da se stres odražava na licu. Koža je jedan od glavnih pokazatelja stanja organizma, a s obzirom na to da je podložna i vanjskim i unutarnjim utjecajima, nešto je što bismo morali štititi, ne samo pravilnom prehranom, već i preparatima koje nanosimo na kožu. Dodatni stres koji većina ljudi trenutno doživljava može uzrokovati neočekivane reakcije i promjene na koži. To ne znači da je vaša koža u lošem stanju - to samo znači da vam tijelo šalje poruku da ste možda pod stresom i da ćete morati upravljati njime kako biste izbjegli daljnje upale, koje mogu dovesti do još gorih stvari.

    Faktori poput dehidracije, povećanog unosa kofeina, nedostatka vitamina i promjena u načinu prehrane i spavanja mogu utjecati na ono što se događa s našom kožom i promijeniti sposobnost našeg imunološkog sustava da regulira i detoksicira, stvarajući upalu u tijelu.

    Ništa bez svakodnevnog čišćenja

    Valjda vas je mama učila da morate oprati, očistiti lice svaki dan Iako možda niste izloženi vanjskim elementima kao inače ili pak šminku rjeđe nosite (ako uopće!). Još uvijek je važno svakodnevno oprati lice. Osim toga, piling tri puta tjedno osigurat će da se ne dođe do nakupljanja ulja, čestica nečistoće, bakterija i odumrlih stanica kože. Tekući piling, koncentrat voćnih i mliječnih kiselina počistit će lice od svih nepoželjnih ostataka, a koža će nakon tretmana zablistati.

    Postupak je jednostavan – na čisto lice dlanovima utapkajte tekući piling i ostavite ga djelovati oko minute ili dok ne počne peckati. Iznenadit će vas promjena na koži koja će zablistati i izgledati zdravije te blistavije. Preporučujem da tekući piling nanesete i na tijelo kako bi i kožu tijela intenzivnije njegovali i spriječili isušivanje, ipak dolazi ljeto, morat ćete se prije ili kasnije negdje razgolititi.

    Intenzivna hidratacija kože najbolji je način na koji možete pomoći svojoj koži. Simptomi nedovoljno hidratizirane kože su zatezanje i generalni osjećaj suhoće, pojava crvenila i ljuskica, nedovoljna elastičnost kože i jasnija vidljivost bora. U to ne ulaze novonastali kapilari, to ima više veze s unosom alkohola. Protiv suhe kože možete se boriti pravilnom rutinom njege lica i proizvodima koji će kožu nahraniti i dati joj hidrataciju kroz dan. Kada u rutinu ugradimo više slojeva njege, sloj po sloj sve smo bliže uravnoteženoj koži.

    Ako do sada niste svladali, sada budete, postoji dnevna i noćna rutina njege kože

    Da bi vam esencija ili serum bolje radili vašoj koži, bilo bi dobro da krenete s tonikom, mislim na onaj za lice. Tonik pruža prvi sloj vlage i uklanja osjećaj zatezanja lica nastalog uslijed suhoće nakon umivanja ili tuširanja. Prvi sloj hidratacije priprema kožu za apsorpciju aktivnih sastojaka iz esencije i seruma, dok krema koja slijedi zaključava vlagu u kožu i djeluje kao zaštitni sloj.

    Uloga tonika, kao prvog koraka njege je da balansira pH kože, dok je uloga seruma da kožu tretira koncentriranim aktivnim sastojcima, a između ta dva koraka dolazi esencija koja kožu intenzivno hidratizira i priprema za maksimalnu apsorpciju aktivnih sastojaka iz seruma. Esencija se nanosi nakon tonika a prije seruma u jutarnjoj i večernjoj rutini njege.

    Uloga seruma je da koži osigura moćne sastojke, a formula seruma većinom sadrži manje molekule koje se mogu probiti dublje u kožu i donijeti koncentrirane sastojke u najdublje slojeve. Serumi su većinom formulirani da koži vraćaju vlagu i pomažu joj da izgleda što ljepše, svjetlije i mlađe.

    Ako ste stavili sve prije navedeno, samo je plus ako još stavite kremu. Hidratantna krema formulirana za potrebe vašeg tipa kože dodatno će hidratizirati kao i zaključati prethodno nanesene proizvode kako bi se oni apsorbirali u kožu umjesto da ishlape.

    Maske su hit

    Sjećate se mame ili tete s nekio bijelom ala kreč kremom na na licu i krastavcima na očima, danas je tržiše prepravljeno maskama. Ne, to nisu one za zaštitu od korone. Radi se o jednokratnom proizvodu - sheet maskama koje su napravljene od celuloze ili pamuka i natopljene serumom. Aktivni sastojci kojima obiluju mogu biti tekuće ili gelaste strukture. Ona hidratizira, smanjuje vidljivost bora i u tren oka uljepšava kožu. Nanosi se na suhu kožu i ostavlja da 'leži' 10 do 20 minuta te se nakon skidanja ostatak sastojaka umasira u kožu.

    Siguran sam da imate vremena ovih dana, tako da nema baš izlika da ne možete poraditi na njezi kože.

    Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u komentarima objavljenima na tportalu pripadaju autoru i ne predstavljaju nužno stavove uredništva tportala.