zaštita životinja

Nakon krzna, sve se više iz modnih kolekcija izbacuje angora vuna, a više je neće prodavati ni luksuzna e-trgovina Farfetch

17.11.2021 u 10:54

Bionic
Reading

Nakon krzna, brojni modni brendovi iz svojih kolekcija izbacuju i angora vunu. PETA (Organizacija za zaštitu prava životinja) je objavila da će britanska multibrand e-trgovina Farfetch prestati prodavati angora vunu do travnja 2022.

Ranije je Farfetch zabranio prodaju krzna, ali je nastavio prodavati angora vunu koja se dobiva od živih zečeva.

'Od luksuznih do high street brendova, današnji trgovci prihvaćaju modu koja ostavlja zečeve na miru. PETA slavi ovu progresivnu odluku Farfetcha, koja će poštedjeti zlostavljanja bezbroj životinja', rekla je direktorica korporativnih projekata PETA-e Yvonne Taylor.

Farfetch se pridružuje sve većem broju dizajnerskih brendova u odluci da se angora isključi iz ponude, uključujući modne kuće Gucci, Diane von Furstenberg, Calvin Klein, Roland Mouret, Valentino, Tommy Hilfiger i Stella McCartney.

Angora je naziv za bijelo, iznimno fino vlakno koje se dobiva od angorskog kunića. Izdvaja se svilenkastim sjajem i vrlo ugodnim dodirom, a prerađuje se u mješavini s vunom. Ime angora ova je pasmina dobila zbog sličnosti vune s onom od angorske koze.

  • +27
Veste Izvor: Promo fotografije / Autor: promo