DUGO SU BILE OUT

Najudobnije cipele na visoku petu vraćaju se u punom sjaju te s beskrajno ženstvenim detaljima

18.02.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Cipele na punu petu ponovno možemo vidjeti u zimskim varijantama poput gležnjača i visokih čizama, ali više od ičeg oduševljava novi stil oblikovanja pete kojim se postiže ženstvena silueta

Cipele s vrlo visokom potpeticom znatno su manje zastrašujuće ako dolaze sa stabilnom punom petom, a dobra vijest glasi da se ovaj obožavani model od sada ponovno nosi i zimi, dok proljetni modeli dolaze u nikad viđenim varijantama!

Tzv. wedge modeli dosad su bili popularni gotovo isključivo ljeti u kombinaciji s plutenim materijalima, vezicama i tankim kopčama, no pred nama je povratak niza uzbudljivih proljetnih i zimskih modela.

Ovi modeli polako, ali sigurno počinju osvajati srca modnih ovisnica, a riječ je o trendu koji je prvotno oživljen 2019. godine, kada su ih masovno proizvodili brendovi Calvin Klein, Giuseppe Zanotti i Yeezy.

Peta u obliku siluete

Cipele na punu petu - Bottega Veneta Promo Izvor: Promo fotografije / Autor: Bottega Veneta Promo

Pojedinci tvrde da puna peta ne izgleda nimalo damski i da je treba izbjegavati u širokom luku, međutim najnoviji model demantirat će čak i najveće kritičare. Riječ je o vrlo originalno stiliziranom tipu pete koja je oblikovana tako da tvori beskrajno ženstvenu siluetu! Takav kroj čini dobitnu kombinaciju udobnosti i visokog stila, zbog čega ćete ga obožavati nositi u raznim prigodama.

Trenutno najpopularnije modele dizajnirali su Bottega Veneta, Prada, The Attico i Jimmy Choo.

Gležnjače, visoke čizme i modeli Mary Jane

Ako vam se čini da je proljeće predaleko i što prije želite obuti cipele s visokom punom petom, oduševit će vas njihove zimske varijante koje dolaze u vidu gležnjača, visokih čizama i modela Mary Jane.

Ove modele mnogi će obožavati jer su udobni i blagonakloni prema stopalima te vizualno izdužuju nogu. Za razliku od klasičnih potpetica, u ovom modelu izdržat ćete cijeli dan bez osjećaja neudobnosti i želje da svoju obuću što prije skinete s nogu.

Dobra vijest je i to da su postali toliko popularni da ih možete kupiti po nešto pristupačnijim cijenama u trgovinama poput Manga i web shopa &Other Stories.

Mule cipele

Ipak, it djevojke imaju svoj omiljeni model, tzv. mule. Radi se o cipelama francuskog stila koje nemaju stražnju stranu, a imaju zatvoren vrh. Posebno su popularni modeli s vrlo uvučenom punom petom i maksimalno tankim ženstvenim remenčićima koji tvore klasični chic stil sukladan francuskoj modi.