NIKAD POŽELJNIJE

Najudobnija zamjena za hlače: Tajice ponovno dominiraju modnom scenom

02.01.2024 u 15:03

Bionic
Reading

Unazad nekoliko godina na ideju nošenja tajica izvan sportskih okvira modni svijet bi se zgražao, no vremena se mijenjaju, a tajice kao vrsta odjevnog predmeta ponovno fascinira modni svijet

Vodeće modne kuće i renomirana dizajnerska imena odlučili su oživjeti ovaj kontroverzni odjevni predmet, u modernijim varijantama temeljenim na aktualnim trendovima.

Skandinavski brend Acne Studios tako je predstavio verziju savršenu za zimu, dizajner Atlein tajicama je udahnuo zavodljivi potpis 90-ih, dok im je Alaïa podario SM dimenziju.

5 komada koje trebate imati u ormaru Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Na trend isticanja tajica u svakodnevnim stajlinzima, godine 2022. modna kuća Balenciaga na čelu s Gruzijcem Demnom Gvasalijom već se osvrnula predstavljanjem pantalegginga, vrlo moderne alternative tajicama koju karakteriziraju integrirane cipele s petom.

Da su ponovno 'in', posljednjih tjedana u nekoliko navrata dala je do znanja modna ikona s Barbadosa.

Brojne slavne dame i trendseterice u 2023. godini podlegle su trendu nošenja tajica. Jedna od prvih je bivša spajsica, a danas uspješna modna dizajnerica Victoria Beckham.

Beauty mogulica i reality zvijezda Kylie Jenner na ulicama New Yorka osvanula je u sjajnim tajicama s potpisom vlastitog brenda Khy, dok je Ruskinja Irina Shayk na istima ugledana u vječnoj kombinaciji crnih tajica i ravnih čizama do koljena.

Bilo da njegujete klasični ili casual stil, tajice pripadaju onim odjevnim komadima koji se poput kameleona prilagođavaju različitim tipovima odjeće, a navedeno svojim primjerom najbolje potvrđuju modne influencerice s Instagrama. Njihov odabir mahom čine crne verzije tajica različitih krojeva, a uz njihovu pomoć stvaraju stajlinge vrijedne kopiranja.

  • +7
Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia