satenske košulje

Najelegantnija verzija košulje ponovo je komad koji svi žele imati, a nosi se uz sve

22.10.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Košulje od satena i svile uživaju nezapamćenu popularnost te su postale must have komad koji se lako kombinira i pruža dozu elegancije baš svakom stilu

Kada jedan komad nose zvijezde poput Jennifer Lopez, Meghan Markle i Kendall Jenner, nema baš nikakve sumnje da je riječ o najnovijem trendu koji će dominirati narednim mjesecima. Ovoga puta riječ je o elegantnim satenskim košuljama, a koje osvajaju pružanjem daška 'tihog luksuza' baš svakoj kombinaciji.

Sve je počelo upravo s Meghan Markle ranije ovog mjeseca, kada je prisustvovala manifestaciji Invictus Games u kombinaciji kaki hlača i smeđe satenske košulje, čime je dobila veliku pozornost na modnoj sceni.

  • +7
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Potom je manekenka Candice Swanepoel zablistala na Venecijanskom filmskom festivalu u ležernom stajlingu podignutom svilenim topom i odgovarajućim hlačama. Trend je nastavila Jennifer Lopez kreiravši dojmljiv stajling s krem satenskom košuljom i izlizanim trapericama, pokazujući da i najjednostavnije kombinacije mogu odisati 'tihim luksuzom' zbog ovog elegantnog komada.

Za kraj, popularnost satenskih košulja potvrdila je trendseterica i manekenka Kendall Jenner - za večeru s dečkom Bad Bunnyjem, umjesto klasične male crne haljine, izabrala je bijelu Mangovu košulju s elegantnim crnim hlačama i gležnjačama.

Ovaj komad zastupljen je i na modnim pistama te je zaživio u novim kolekcijama Theoryja, Altuzarre i Ralpha Laurena, a oni su jasno dali do znanja da je došlo vrijeme za njegov novi uspon.

Satenske košulje su vrhunac slave doživjele u 90-ima, kada ih je promovirao Gucci, pokazavši modele s baršunastim gumbićima. Danas predstavljaju luksuzan odjevni predmet koji modne poznavateljice nose napola raskopčan za ležerne stajlinge ili kombiniraju s pripadajućim svilenim hlačama za nezaboravne svečane stajlinge, oličenje chic elegancije.