UŽIVAJTE U DANU

Najbolje od talijanske kuhinje - i sve gotovo u tren

03.06.2016 u 08:50

Bionic
Reading

Vrijeme se konačno stabiliziralo i prema najavama meteorologa više ćemo uživati u suncu, a to znači da je najbolje složiti neki brži ručak i prepustiti se sunčanim danima

Za brzo gotov i ukusan ručak postoji jako puno recepata, a da biste si olakšali odabir, svakog se vikenda možete poigrati okusima raznih zemalja pa primjerice složiti dan talijanske kuhinje.

Osim najpoznatije i brzo gotove pizze, Italija se može hvaliti mnogobrojnim jelima, a jedna od prednosti je to što ih možete spravljati na ukusan i zdrav način.

Pesto genovese

Tjestenina s umakom koji je gotov dok zavrije voda za špagete ili fusille idealan je ručak u bilo koji dan u tjednu. Za dobar pesto genovese najvažnije je da kupite dovoljnu količinu svježeg bosiljka, a kako se čak ni ne kuha, idealan je i za one koji se ne smatraju odličnim kuharima.

Salata Caprese

Uz tjesteninu sjajno odgovara i ukusna salata, a jedna od najjednostavnijih je Caprese. Sve što trebate učiniti jest narezati mozzarellu i rajčicu na ploške pa zajedno posložiti u redovima jer će u crveno-bijeloj kombinaciji salata biti još primamljivija. Dodajte malo maslinova ulja, svježeg bosiljka, sol, papar po želji i osvježavajuća je salata gotova.

Tiramisu

Ako je vikend i dan za opuštanje, zaslužujete i malo slatke čarolije, a u duhu talijanske kuhinje ne smijete propustiti sočni tiramisu. U kojoj je točno talijanskoj pokrajini nastao tiramisu, postoji nekoliko tvrdnji i najčešće se spominju Veneto i Toskana. Ovaj kolač neodoljiv je zbog kombinacije kremastog sira, kakaa i, naravno, kave zbog koje postaje neodoljiva hladna slastica.

Cappuccino ili koktel od kave za lijeno popodne

Slijedite li dalje talijanski meni, uz jedan ukusan kolač poput tiramisua nabolje će odgovarati upravo kava ili neki njen oblik, ovisno što volite. Bilo da su alkoholni ili bezalkoholni, topli ili hladni, idealno rješenje za druženje s prijateljima, ali i lijena poslijepodneva mogu biti i kokteli s kavom. Uostalom jedna šalica kremastog cappuccina Nescafe uvijek je idealan uz desert nakon ručka.

Ako pak preferirate koktele od kave, poigrajte se s egzotičnim okusom Nescafe Cappucina s okusom kokosa i složite kremasti osvježavajući koktel s rumom.

Coco Loco

Za pripremu je potrebno:
0,05cl mlijeka
0,03cl tekuće slatko vrhnje
0,02cl ruma
0,05cl vruće vode
1 NESCAFÉ Cappuccino Kokos pripremljen prema uputama na pakiranju

Priprema

Za egzotični okus ljeta uz Coco Loco potrebno je sve sastojke pomiješati u električnom blenderu ili štapnim mikserom.

Ovako pripremljen napitak preporučujemo poslužiti u čašu za bijelo vino i dekorirati kokosovim brašnom, svježom mentom i trešnjom s peteljkom.