SAVJET FRIZERA

Muku mučite s volumenom? Uz ovaj trik koji vas neće koštati niti kune, svojoj frizuri dat ćete više volumena u sekundi

08.08.2022 u 12:50

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima koji nikad nisu zadovoljni frizurom, oduševit će vas ovaj viralni hit koji treba isprobati

Instagram nam je ponovno dao veliku beauty inspiraciju, a koja vas neće koštati niti kune.

Znate li što je 'pluck grip'?

Ako dva pramena kose kratko stisnete i blago čupkate, dobit ćete u trenu više volumena. Doista zvuči gotovo predobro da bi bilo istinito, zar ne?

Ali da, ovaj super trik stvarno funkcionira, a smislila ga je vizažistica i frizerka Emma Chen te je vrlo brzo oduševio fashionistice na Instagramu.

Radi se o takozvanom 'čupkajućem hvatu', koji je vrlo jednostavan i daje više volumena u nekoliko sekundi. A sve što vam treba je lak za kosu i malo truda.

Najbolje funkcionira ako imate razdjeljak po sredini, ali bez brige funkcionira i s razdjeljkom sa strane. Da biste to učinili, jednostavno palcem i kažiprstom uhvatite obje strane kose blizu korijena. To tvori 'zavjesu' sprijeda koja lijepo izgleda i daje efekt punije kose.

Sve to posve mijenja frizuru i daje joj veći volumen. Kako biste zadržali postojeće stanje, kosu učvrstite lakom i voila, vaša nova frizura je tu. I da, tzv. 'pluck grip' savršen je za trendi valove.

HEIDI KLUM

Nitko ne nosi efektne uzorke poput nje: Slavna Njemica ne skriva modnu slabost od koje rijetko odustaje

Pogledaj galeriju

U svojoj objavi, Emma Chen je detaljno objasnila kako stilizirati kosu da ima više volumena te je dala i nekoliko korisnih savjeta.

'Korištenje previše proizvoda ponekad može biti jednako loše kao i nekorištenje nijednog proizvoda. Kosa postaje teža, mlitava i preopterećena. Ključ za dodavanje volumena i teksture bez oslanjanja na proizvode su i blagi valovi: to sprječava kosu da se uruši sama od sebe i stvara posve novu dimenziju', savjetuje Chen.