ISTINA ILI LAŽ?

Može li limun posvijetliti kosu, a hladna voda pospješiti njen rast?Frizerka slavnih razbija najveće mitove o kosi

09.11.2020 u 15:14

Bionic
Reading

Može li pranje kose hladnom vodom doista ubrzati rast? Može li limunov sok posvijetliti pramenove? Biste li se trebali riješiti regeneratora ako se vaša kosa brzo masti? Mnogo je mitova o kosi na koje ne znamo odgovor, no sada ih je jednom za svagda odgonetnula cijenjena frizerka slavnih Jen Atkin

Pranje kose hladnom vodom pospješuje rast kose

Mit: Pranje kose hladnom vodom neće utjecati na rast kose, ali će zagladiti vanjski sloj dlake i kosu učiniti sjajnijom i hidratiziranijom. Pokušajte završiti tuširanje hladnim mlazom vode koji će ujedno i potaknuti cirkulaciju na tjemenu.

Sok od limuna pomaže posvijetliti kosu

Djelomično istinito: Limunov sok ne djeluje sam po sebi kao izbjeljivač i ne utječe jednako na sve tipove kose, ali limunska kiselina u kombinaciji s toplinom sunca može razbiti pigment dlake i posvijetliti je za nekoliko nijansi. Najbolje će djelovati na prirodnoj svijetlosmeđoj ili plavoj kosi. No, budite oprezni ukoliko se odlučite na ovaj tretman kako ne biste uništili kosu.

Stalno držanje kose u repu uzrokuje lomljenje dlake i listanje vrhova

Djelomično istinito: Ukoliko kosu često držite skupljenu u rep ona je konstantno zategnuta, lakše se lomi i ispada. Pokušajte nositi kosu na različite načine ili na različitim visinama te upotrijebite nešto nježno čime biste kosu podigli i istovremeno je minimalno oštetili, poput velike kopče ili mekane gumice od tkanine. Također ne zaboravite svako malo razmrsiti kosu obzirom da je cijelo vrijeme na hrpi.

Nije dobro koristiti regenerator ako imate masnu kosu

Mit: Vašim vrhovima nužno je potrebna hidratacija koju regenerator osigurava. Pokušajte svako toliko koristiti detox šampone poput za dodatno čišćenje, a regenerator držite podalje od korijena kose, pogotovo ako imate prirodno masnu kosu. Dovoljno je da regenerator nanesete na vrhove i kosu dobro raščešljate.

Za kosu je bolje osušiti je na zraku, nego je sušiti fenom

Istina: Toplina može oštetiti kosu ako niste oprezni. Obavezno prije feniranja koristite preparate za zaštitu kose od topline kako biste je održali zdravom. Sada kada mnogi od nas rade iz svojih domova imatge priliku odmoriti kosu od fena i povremeno je osušiti na zraku (pritom mislimo na vaša četiri zida, a ne vani na zraku).

Trebali biste svako toliko promijeniti šampon

Mit: Ovo je više navika ljudi, nego nešto što preporučuju stručnjaci. Ako ste pronašli šampon koji vam savršeno odgovara, držite ga se. Dobro je često koristiti šampone za detoksikaciju i dubinsko čišćenje tjemena, kako biste bili sigurni da se na vašoj kosi ne nakupljaju mrtve stanice kože i nečistoće koje onemogućavaju šamponu da odradi svoj dio posla.