vječni komad

Možda su klasični, ali nikada nisu bolje izgledali: Baloneri ovog proljeća podižu svaki look, a ovakvi modeli bit će hit

03.03.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Upečatljivi printevi, jarke boje i moćne tkanine ove se sezone spajaju na balonerima, vječnom komadu prijelaznog razdoblja, i čine ga komadom koji privlači poglede

Postoje ti neki statement komadi zimskog ormara kojih se tako teško odričemo dolaskom nove sezone. Toj skupini svakako pripadaju baloneri koji, baš poput uvijek poželjnog kaputa u boji devine dlake, podjednako su klasični i svestrani te se čini nemogućim da izgledaju loše obzirom da se kombiniraju uz gotovo sve.

Nešto modernije verzije, one krojene u XL verziji idu uz sve vrste obuće, bilo da se radi o tenisicama, balerinkama (poput onih koje smo vidjeli na Pradinoj reviji na Milan Fashion Weeku) ili visokim čizmama.

  • +37
Prada Izvor: Profimedia / Autor: / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Kaputi, ali i baloneri, omogućavaju da lako pređete granicu suptilnosti i zagazite u područje modnog ekscentrizma i eklektičnosti. Odličan primjer za to je kaput crvene boje, jedne od najupečatljivijih nijansi koja predstavlja varijantu koju treba uzeti u obzir kada svojim outfitima želimo dodati drugačiji i zabavni štih te pretvorili zimu u jedno od najšarenijih godišnjih doba.

Vrlo slično tome, u novoj sezoni pred nama, baloner je odlučio napustiti svoju uobičajenu zonu udobnosti, postaje odvažan i laskav, a svoj klasičan izgled pretvara u onaj pun provokacija.

Mlada francuska dizajnerica Marine Serre pokazala je to s dizajnom prikazanim na modnoj pisti njezine revije za jesen/zimu 2022./2023. Model načinjen od raznobojnih zakrpa, u potpunost izrađen od kože predstavljan sjajan spoj klasičnog i vječnog kroja s eklektičnim i upečatljivim izgledom. Bio je to daleko najzanimljiviji optički efekt koji smo mogli vidjeti da Kendall Jenner, fashionistica par excellence, nosi na ulici.

Kada je riječ o materijalima poznato je da je tkanina uz koju se baloner obično veže pamuk, s voskom koji ga čini vodootpornim i savršenim za kišne dane. Međutim, modni noviteti sada dolaze u materijalima poput kože, koja također daje volumen. Patchwork efekt djeluje i u dvobojnim mješavinama, a street style nesumnjivo će osvojiti modeli u kontrastnim kombinacijama poput bijele i crvene. Urbani karakter balonera savršeno se slaže s crnim hlačama širokih nogavica i tenisicama sa širokim potplatom - nezamjenjivim komadima urbanog, svakodnevnog i casual chic izgleda.

  • +17
Baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Za romantičare nema ničeg boljeg i efektnijeg od pribjegavanja modernoj boji sezone koja osvaja gdje god stigne; ružičastoj, naravno. Ovaj zaslađeni prijedlog koji, iako upečatljiv, daje dozu ženstvenosti, a u ovom slučaju dodaci igraju vrlo važnu ulogu, odabrani u nijansi fuksije, snažnijoj od one zastupljene na baloneru.

Ne napuštajući vječnu klasiku balonera, vrlo je upečatljiva opcija koju je predstavio Fausto Puglisi za Roberta Cavallija. Talijan se odlučuje za hibridni uzorak gdje se škotski tartan, tako prepoznatljiv print za ovaj odjevni predmet, miješa okomito u optičku igru ​​čija je modernost podržana u kombinaciji s dodacima ukrašenima cvjetnim printom.

Nakon viđenog, doista nema razloga izbaciti baloner s modnog repertoara jer vam se čini kao dosadan klasik. Posve suprotno, on predstavlja savršeno platno na kojem možete izraziti osobnost i pokazati svoju originalnost.