NOVI balayage

Monegaška princeza pokrenula novi trend za sijedu kosu koji će obožavati sve generacije

03.03.2023 u 08:48

Bionic
Reading

Princeza Caroline od Monaka, kći slavne Grace Kelly, pokazala je da sijeda kosa može izgledati jednako trendi uz samo malu pomoć modernih pramenova

Prošle su tri godine otkako je princeza Caroline od Monaka odlučila prestati bojiti svoju sijedu kosu. Umjesto tamne smeđe boje, kći slavne Grace Kelly s ponosom je počela pokazivati prirodnu, sada sijedu kosu.

Bila je to odluka kojoj pripadnice kraljevskih obitelji nisu osobito sklone, čime je 66-godišnja Caroline samo dokazala svoje samopouzdanje i spremnost da pokaže prirodnu ljepotu u starijoj dobi.

No kako bi svojoj frizuri dala dozu elegancije, monegaška princeza odlučila se za balayage namijenjen sivoj i plavoj kosi, čime je pokrenula novi trend.

'Riječ o tehnici izbljeđivanja kojom se stvaraju razne miješane nijanse bijele i sive. Na harmoničan i elegantan način stvara se prijelaz iz boje u boju, zbog čega ovakvi pramenovi izgledaju fluidno i na plavoj kosi s pokojom sijedom', objasnila je Maria Jose Llata iz luksuznog frizerskog salona u Cantabriji te objasnila kome ovi pramenovi najbolje stoje.

'Sivi balayage je vrlo prilagodljiv i može se upotrijebiti za razne frizure. Ipak, ako je cilj postići mladenački izgled, želimo frizuru koja je lepršavija i dinamičnija, poput pixie ili šiški, novijeg stila mullet, raznih vrsti boba... Valoviti i pomalo neravni vrhovi omogućuju nam još veću fluidnost u prijelazu boja te postizanje svježijeg i modernijeg izgleda', rekla je Llata.

Ovi pramenovi preporučuju se ženama koje ne žele robovati stalnom bojenju sijede kose, a istovremeno žele istaknuti svoju prirodnu ljepotu na trendi način. Dobra vijest je to što postoji nekoliko vrsti pramenova, zbog čega će svaka žena moći pronaći nešto za sebe.

  • +7
Caroline od Monaka Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Olivier Huitel / The Photo One / Profimedia

'Osim klasičnog balayagea, možemo raditi i babyligths ili čak microlights pramenove preko cijele kose, čime se postiže prirodniji izgled. Opcija je i naglašavanje lica ostavljanjem tamnijih sivih pramenova na prednjem dijelu frizure', govori Llata i dodaje:

'Imajte na umu to da ovaj trend nije namijenjen isključivo sijedoj kosi i zrelijoj dobi, već i mlađim ženama koje žele frizuru modernih zagasitih tonova.'

Ovaj trend postao je sve popularniji i među holivudskim zvijezdama poput Andie MacDowell i Angele Moline dok su Jamie Lee Curtis i Jane Fonda odavno odlučile osloniti se na svoju prirodnu kosu te odustale stalnog prikrivanja sijedih.