ŠTO BIRATI I KAKO SPAJATI

Modni trikovi najbolje odjevene poslovne žene

01.09.2015 u 09:26

Bionic
Reading

U poslovnom okruženju vrlo su stroga pravila odijevanja, a kako su se vrućine vratile, do jeseni se još treba snaći kako bi nam na poslu bilo ugodno, a da izgledamo prikladno

Sasvim je jasno to da u uredu ili na sastancima nećete nositi minice ili topiće, a Ivanka Trump, koja vodi pravo malo poslovno carstvo zahvaljujući svome ocu Donaldu Trumpu, ima svoje modne trikove u rukavu.

Njezini savjeti o poslovnom odijevanju mogu se primijeniti bez obzira što je sasvim jasno da Ivanka nosi skupocjene krpice, jer zgodan sako ili haljinu dužine do koljena možete pronaći i u trgovinama ulične mode po povoljnijim cijenama.

Prvi savjet jest da se odijevate slojevito. Odaberete li košulju bez rukava, tanja vesta ili sako su must have. Za sastanke i kavu s kolegama nosite sako, a dok ste sami u uredu, možete se malo opustiti. No nikako ne smijete nositi top s tankim naramenicama niti dekoltirane majice ili košulje.

Odjeća od jednog komada poput haljine uvijek je dobar izbor pod uvjetom da pazite na dužinu, rukave i dekolte. Uz fine cipele i torbu, spremni ste za bilo koji važan poslovni sastanak. Kombinezon također može biti dobar odabir, ali ne smije biti od lepršavih ili prozirnih materijala. Ni slučajno nemojte odabrati kratke hlače, koliko god dobre noge imate ili koliko djeluju ozbiljno, jer to jednostavno nije poslovna odjeća.

Cipele vam mogu obogatiti ili uništiti styling, ali prilikom odijevanja za posao prvo morate misliti na izgled. Ljeti noge mogu nateknuti zbog vrućina, a i znojiti se, pa štikle nisu najbolji izbor jer će vam noga kliziti. Ne možete pogriješiti klasičnim salonkama i malom petom, ali i ravnim cipelama, većinom zatvorenima. Sandale također nisu potpuno zabranjene, ali pazite da ne podsjećaju na obuću za plažu.

Što su materijali prirodniji, manja je šansa da vam se dogode neugodne mrlje od znoja. Zaboravite na poliester, a birajte pamuk, lan ili svilu.

I posljednje, ali ne manje važno jest da uvijek budete sređeni, što podrazumijeva frizuru, umjeren make-up te njegovane noge, ruke i nokte.