PONOVNO JE 'IN'

Modni hit iz 2010-ih: Pletivo u ovom izdanju vratilo se u velikom stilu

09.10.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije redovito rezultira povratkom nekih zaboravljenih trendova, a jedan od njih su zavodljivi komadi na jedno rame, stvoreni od pletiva u skladu s hladnom sezonom pred nama

Davne 2010- e godine, komadi na jedno rame dominirali su stajlinzima svih istaknutih fashionistica tog vremena, od Care Delevingne do Mirande Kerr preko Jessice Albe. Asimetrični trend postao je sveprisutan na džemperima, ali i na topovima i haljinama.

Podsjećajući na disco eru, komadi na jedno rame ponovno privlače pozornost, a tome je ovog lipnja doprinijela i slavna Kendall Jenner.

Hladni mjeseci zahtijevaju komade od toplih materijala pa detalj golog ramena u aktualnim kolekcijama najviše viđamo u formi pulovera, sloveći za vrući trend nove sezone jesen/zima.

  • +5
Veste na jedno rame Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Drapirani i profinjeni, komadi na jedno rame dobivaju na plemenitosti, aktualnoj kolekciji Sarah Burton za Alexander McQueen, danas bivše dizajnerice brenda, Matthieua Blazyja u talijanskoj Bottega Veneti i Anthonyja Vaccarella u Saint Laurentu.

Ipak, pletene verzija komada na jedno rame, prilagođene sezonskim temperaturama, one su koje izazivaju najveću pozornost, između ostalog, zahvaljujući brendovima poput modne kuće Chanel i Guccija.