VELIKE PROMJENE

Moderni znakovi da ste u krizi srednjih godina

02.06.2014 u 11:21

Bionic
Reading

Trčite li maraton, idete na facelifting, razmišljate o promjeni karijere ili se počinjete baviti nekim ekstremnim sportom, vjerojatno ste zagazili u krizu srednjih godina

Neki moderni znakovi koji upućuju na to su i ozbiljno razmišljanje o promjeni karijere, redovito njegovanje kože koje ranije niste shvaćali ozbiljno, odlazak na festivale, razmišljanje o tetovaži, otvaranje profila na Facebooku i Twitteru.

Osim toga, polovina muškaraca u svojim četrdesetima i pedesetima pokušava održati fit liniju i počinje se baviti više tjelovježbom. Svaki drugi muškarac počinje se baviti nekim ekstremnim sportom. Naime, 21 posto ih smatra kako trebaju kvalitetnije iskoristiti slobodno vrijeme.

Pokazalo je to najnovije britansko istraživanje na 2000 odraslih koje je naručio Jeep and Tough Mudder. Osim toga, stari znakovi koji su upućivali na krizu srednjih godina, poput kupovanja kožnjaka, jakih automobila i traženja mlađih žena sada su demode, a muškarci koji ulaze u srednju dob investiraju u skupe gadgete i razmišljaju o biciklu kao prijevoznom sredstvu za posao, radije nego o automobilu.


Istraživanje je pokazalo i kako se kriza srednjih godina obično javlja u 45. godini i traje godinu dana i tri mjeseca. No zanimljivo je kako čak 61 posto ispitanika smatra da je 'kriza srednjih godina' nepošteni stereotip kojim se etiketiraju muškarci.

Svaki drugi ispitanik smatra kako se muškarce koji se brinu o izgledu pogrešno optužuje da su u krizi srednjih godina.
No glasnogovornik za Jeep and Tough Mudder koji je provodio istraživanje kaže kako je tradicionalna slika krize srednjih godina koja je muškarce u srednjim godinama praktički percipirala kao otpisane zamijenjena novom modernom.

'Danas se više radi o tome da živite u trenutku, budete aktivni i vodite zdrav život', rekao je glasnogovornik.

S njim se slaže i John Fidoe, direktor Tough Mudder EMEA.
'Kriza srednjih godina je zastario termin. Većina žena i muškaraca u 40-ima radi pozitivne promijene u svom životu, a ne pokušavaju samo dokazati se.'

Moderni znakovi krize srednjih godina
Razmišljanje o tetovažama
Facelifting
Botoks
Trčanje maratona
Odlazak na festivale
Depiliranje leđa

Razmišljate o promijeni karijere
Ulažete u prestižni sat
Počinjete se baviti ekstremnim sportom
Otvarate Twitter profil
Redovito uzimate probiotike
Počinju vas zanimati najnoviji gadgeti
Idete redovito na čišćenje lica i masaže


Kupujete kvalitetne kreme
Idete na posao biciklom radije nego autom
Imate svoju sobu za odmor u kući
Probavate sve najnovije dijete
Razmišljate o životu u stranoj zemlji
Organizirate proslavu mature

Zamijenili ste kavu voćnim čajevima
Uzimate multivitamine

Ponovno čitate knjige iz mladosti
Obnavljate bračne zavjete
Započinjete svoj posao