OSTAVLJA DOŽIVOTNE POSLJEDICE

Mladi na TikToku otkrili bizaran trik za ravnanje zubi koji ni jedan stomatolog ne bi preporučio

22.09.2020 u 17:49

Bionic
Reading

Popularna društvena mreža TikTok s vremenom je postala glavno odredište za predstavljanje eksperimentalnih beauty trikovima, a najnovijim u nizu koji uključuje posebno preoblikovanje izgleda zubi uspjelo je posebno šokirati stomatologe

Takozvani #teethfilingchallenge koji je uspio zavladati TikTokom odnosi se na preoblikovanje postojećeg izgleda zubi uz pomoć rašpice za nokte.

'Iskoristit ću rašpicu za nokte kako bih izravnala zube jer nisu savršeni i tanka sam s budžetom',l svoje obraćanje javnosti videom na TikToku započela je jedna od njegovih korisnica koristeći rašpicu za nokte na zubima na isti način kao što ju koristi za oblikovanje izgleda noktiju.

Iako su njezini zubi nakon ovog bizarnog trika uistinu postali ravniji, uspio je u potpunosti šokirati stomatologe koji ga nipošto ne preporučuju.

Kako ističu, ravnanje zubi uz pomoć rašpice za nokte može imati doživotne posljedice i nepopravljivo oštetiti zube. Osim bakterija koje se sa rašpice za nokte na ovaj način s lakoćom prenose na zube, na isti način oštećuju njihovu strukturu i caklinu koju se ne može obnoviti, stoga je šteta nepovratna.

'Vaši zubi nisu nokti koji mogu ponovno narasti, zubi se neće oporaviti i možda ćete na koncu morati posegnuti za profesionalnom pomoći stomatologa kako biste popravili oštećenja', upozorava britanska stomatologinja Sunny Sihra.

@kaybrazzzz

Whatever you do don’t do this. I only did bc I’m stupid and was curious ##filingteeth ##teeth ##fyp

♬ follow nataliejcoleman for good audios - Natalie Coleman