TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH

Mladi beauty influencer bez dlake na jeziku razbjesnio je neke brendove, ali i stekao vojsku pratitelja: 'Vidio sam kako se kompanije bogate na neznanju kupaca'

10.09.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Hyram Yarbro u posljednjih je šest mjeseci doživio meteorski uspon u svijetu beauty influencera, a njegov novi način prezentiranja kozmetičkih proizvoda začas je skupio brojne obožavatelje na društvenim mrežama

Predstavnik generacije Z bez dlake na jeziku, 24-godišnji Amerikanac Hyram Yarbro bio je do pandemije relativno nepoznat u blogerskom svijetu, no onda je postao veliki hit među tinejdžerima.

Njegova je misao vodilja kako sastojci u kozmetičkim proizvodima ne lažu te da tu nije važna veličina brenda ili njegova popularnost. Napravio je pravu revoluciju svojim recenzijama te izazvao bijes brenda St. Ives jer je javno objavio kako njihovi pilinzi za kojima su tijekom karantene ludovale tinejdžerice uopće nisu dobri te da iako ostavlja dojam glatke kože u konačnici uzrokuju upalu, crvenilo i osjetljivost.

Hyram Yarbro Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Na svom je videu objavljenom na TikToku objavio i kako su 'pilinzi za lice općenito samo smeće'.

Svojim je kritikama proizvoda St. Ivesa mlađahni influencer gotovo uništio taj brend.

Reakcije su bile toliko snažne da je reagirao je i prozvani brend koji je napisao kako njihove proizvode vole milijuni korisnika te da iako cijene Hyramovo mišljenje, ne slažu se s njime.

@skincarebyhyram

The glow up of the century 🤩👏 WOW! ##duet with @__briannawhite__ ##skincarebyhyram ##skincare

♬ #violintransition - zachfromdisney

Beauty influencer za kojeg je odista malo tko čuodo ožujka ove godine, svojim je followerima dao do znanja da se ne povode za sponzorskim preporukama poznatih trendeseterica te im je preporučio puno pristupačnije brendove poput Ordinaryja i CerVea koji npr. koristi britanska modna ikona Alexa Chung. Riječ o kozmetičkim brendovima čiji proizvodi nisu pretjerano skupi, koji koriste pomno birane sastojke i imaju veliku bazu obožavatelja i bez velike medijske promocije.

Osim toga, bez zadrške je iskritizirao beauty rituale slavnih ljepotica poput Belle Thorne ili Madison Beer koje često na svojim Instagram profilima reklamiraju određene proizvode - što naravno kopiraju i brojne tinejdžerice.

'Vidio sam kako se kompanije bogate na neznanju kupaca. Zato sam želio dati do znanja kako ne morate iskeširati puno novca kako biste imali njegovanu i lijepu kožu', kaže ovaj netipični influencer koji je u ožujku imao oko 100 tisuća pratitelja na TikToku gdje ih danas ima više od 6 milijuna pratitelja.

Hyram Yarbro Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Odrastao sam na ranču u Arizoni. Nekad sam mislio da je sunce naš najbolji prijatelj, no danas ne idem nikamo bez UV faktora barem 30', kaže Hyram koji se prije pet godina preselio u Honolulu..

Tinejdžeri obožavaju njegove recenzije, premda nije niti dermatolog niti farmaceut. Nekad je radio kao make up stručnjak u luksuznoj robnoj kući Saks Fifth Avenue, gdje je naučio puno toga o kozmetici i sastojcima, no ističe kako se stalno konzultira s dermatolozima, kemičarima, farmaceutima... Dodaje i da je spreman primiti kritike. 'Jednom me je jedan follower ispravio oko esencijalnih ulja i zbilja sam mu zahvalan oko toga'.

Hyram Yarbro Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Beauty brendovi otimaju se oko sponzorstva na Hyramovom blogu Skincare iako su svjesni kako će on bez zadrške i iskritizirati ono što mu se ne svidi.

O moći mladog influencera govori i podatak kako je web stranica brenda Kosas zabilježila trostruku prodaju nakon što ih je Hyram spomenuo.

@skincarebyhyram

POV: you’re just looking ✨ Inspired by @itscaitlinhello ##skincarebyhyram

♬ original sound - skincarebyhyram

Svojedobno je napravio video s Dermalogicom zbog kojeg nisu baš bili sretni, prisjeća se Hyram kroz smijeh.

Njegov poseban pristup beauty blogovima donio mu je i vrtoglavu zaradu, pa je ovaj mladi Amerikanac postao multimilijunaš ove godine, a njegove recenzije sve više prate i oni koji su nekad davno bili tinejdžeri.

Hyram Yarbro Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube