ASTRO INFO

Mlađak u Jarcu i šestostruki planetarni kvadrat upozoravaju na krupne promjene

10.01.2021 u 08:09

Bionic
Reading

Mlad mjesec uobičajeno je središnji događaj razdoblja u kojemu se javlja, no idućeg tjedna bit će zasjenjen dramatičnim kvadratom planeta u Biku i Vodenjaku.

Mjesec, Sunce i Pluton zagrljeni u Jarcu u srijedu 13. siječnja oko 13 sati navest će vas da se fokusirate na ono što vam je bitno u životu i odstranite napukle i izlizale predmete, planove i - odnose. Postoje izgledi za korjenite promjene, a dobra je vijest da ćete moći utjecati na njihov smjer i tijek.

  • +8
Irina Shayk je rođena u znaku Jarca 6. siječnja 1986. Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Planetarni obrazac koji uzburkava maštu

Tekući lunarni ciklus traje do 12. veljače, a vrhunac mu je pun mjesec u Lavu 28. siječnja, na dan kad će planeti biti vrlo izazovno položeni i kad bi na raznim točkama Zemlje moglo biti političkih, sigurnosnih ili prirodnih previranja. Mlađak se odvija pretkraj Jarca, na njegova 23 stupnja, i blizu početka Vodenjaka.

Predstavlja borbu starog i novog, pri čemu novo nije nužno bolje za većinu. Držite se onog vrijednog iz prošlosti, ali ostanite otvoreni na promjene, bila to zakonska rješenja, tehnologije, novi vlastodršci, početak rada na novom poslu ili projektu.

Najznačajnijom u predstojeća dva tjedna ipak vidimo rijetku konfiguraciju dvaju planeta u Biku te triju u Vodenjaku. Budući da su svi navedeni planeti u prvim dekadama svojih znakova, zajedno tvore šestostruki kvadrat: u tom je odnosu Mars s Jupiterom, Saturnom i Merkurom, kao i Uran s istom trojkom. Kvadrat, razmak od 90 lučnih stupnjeva, u astrologiji se definira kao nepovoljan međuodnos planeta i drugih točaka horoskopa.

  • +2
Jennifer Aniston je u horoskopu Vodenjak, rođena je 11. veljače 1969. Izvor: Profimedia / Autor: CPR/D.Sanchez/W.Blanco / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U sprezi s mlađakom, šestostruki kvadrat daje naslutiti jedan ili više epohalnih događaja, no bez nužnosti da nastupe baš 13. siječnja. Kako god bilo, na taj i u okolne dane najbolje ćete učiniti da budete smireni i suzdržani, a da djelujete brzo i odlučno samo ako na to budete prinuđeni.