FINALE NATJECANJA

Mirta i Kristian Dominik su najuspješniji tinejdžeri

29.03.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Na prvom domaćem izboru za najuspješnije tinejdžere pobijedili su Mirta Stantić i Kristian Dominik Rudež

Mirta Stantić, koja ide u treći razred XV. gimnazije u Zagrebu i pohađa Glazbeno učilište Elly Bašić, napisala je roman koji će objaviti izdavačka kuća Algoritam u svibnju. Osim toga, finalistica je međunarodne selekcije za Milenijski kamp mladih znanstvenika (MYC, Helsinki 2010), članica vijeća učenika od prvog razreda, sudjelovala je na prvom hrvatskom natjecanju u slaganju sudoku slagalica 2008. te u izradi učeničkog istraživačkog rada iz biologije na temu 'Ispitivanje toksičnosti različitih koncentracija nikotinskih otopina na rast korjenčića crvenog luka Allium testom'.

Kristian Dominik Rudež
, učenik prvog razreda V. gimnazije u Zagrebu, osvojio je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju iz matematike Klokan bez granica 2008. te prvo mjesto na državnom natjecanju iz latinskog jezika 2009. Dobio je priznanje za učenika generacije u osnovnoj školi te je potpredsjednik učeničkog vijeća V. gimnazije. Sudjelovao je 2009. u međunarodnom projektu Moj grad, zdravi grad (Zagreb - Freiburg). Osvojio je prvo u kategoriji jurandori na prvenstvu Hrvatske u nanbudu.

U finalu natjecanja Vip najuspješniji tinejdžer Hrvatske, koje je trajalo dva sata, najbolji tinejdžeri su se nadmetali u tri kategorije: test opće informiranosti i kulture, blic pitanja iz socijalne osjetljivosti te u kratkom showu u kojem su pokazali sve svoje talente.

U žiriju su bile mnoge poznate osobe, poput Gordana Kožulja, Maje Vučić, Leone Paraminski, Slavka Goluže, Ivice Propadala, Sanje Pilić, Ivane Kindl i dr.

U kategoriji internetskih glasova pobijedila je Ana Šimić, učenica prvog razreda IV. gimnazije Marko Marulić iz Splita.

Voditelji finalnog natjecanja bili su Iva Šulentić i Frano Domitrović, a nastupali su Marko Tolja i Nika Turković te plesni par Valentina i Adam Walme.

Inače, cjelokupni prihod od prodaje ulaznica organizatorice natjecanja Deana Leko i Ivana Delač Đolo donirale su humanitarnoj organizaciji Dora za dvije godišnje stipendije njezinim štićenicima.