ODUVIJEK JE BILA POSEBNA

Milla Jovovich slavi 45. rođendan, a mi smo se prisjetili kako je nekad izgledala

17.12.2020 u 08:59

Bionic
Reading

Ukrajinska glumica i model Milla Jovovich po mnogima je jedna od najljepših i najprirodnijih žena u Hollywoodu koja nije pokleknula pred trendom estetske kirurgije. Slavna ljepotica srpsko-ruskih korijena u četvrtak 17. prosinca slavi 45. rođendan, što je idealna prilika da se prisjetimo toga kako je nekad izgledala

Iako je u svijetu poznata kao Milla Jovovich, lijepa manekenka i glumica rođena je u Kijevu 1975. godine kao Milica Jovović u obitelji srpskog liječnika Bogdana Jovovića i ruske kazališne glumice Galine Loginove.

Godine 1981. preselila se iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza u London, a potom u SAD te se obitelj naposljetku smjestila u Los Angelesu, no vrlo brzo njezini su se roditelji razveli.

Od njezina rođenja bilo je jasno da Milla ima jedinstvenu ljepotu pa se veoma rano započela baviti modelingom. S jedanaest godina zapazio ju je fotograf Richard Avedon, zahvaljujući kojem je danas planetarno popularna ljepotica započela ozbiljniju karijeru.

U listopadu 1987. dobila je prvu naslovnicu u talijanskom časopisu Lei, a godinu kasnije potpisala je prvi profesionalni ugovor. Od tada se Milla pojavila na naslovnicama brojnih uglednih časopisa, a sudjelovala je i u kampanji brojnih brendova, kao što su Banana Republic, Christian Dior, Versace i L'Oreal.

Iznimna i pomalo egzotična slavenska ljepota pomogla je Milli da uđe i u svijet glume. Godine 1988. pojavila se u svom prvom filmu, romantičnoj komediji 'The Two Moon Junction', a prvu glavnu ulogu ostvarila je u filmu 'Povratak u plavu lagunu' iz 1991., za koji je bila nominirana za Young Artist Awards za najbolju mladu glumicu.

Zahvaljujući ovoj ulozi Milli su se ukazale brojne prilike, a ona najvažnija šest godina kasnije. Zahvaljujući ulozi savršenog bića Leeloo u filmu 'Peti element', postigla je svjetsku slavu.

Danas je lijepa manekenka i glumica u braku s filmskim scenaristom i redateljem Paulom W. S. Andersonom, s kojim se vjenčala 22. kolovoza 2009. Par se upoznao zajedno radeći na filmu 'Resident Evil' iz 2002. godine, koji je Anderson napisao i režirao, a u kojem je Jovovich glumila.

U studenom 2007. Milla je rodila njihovo prvo dijete, kćer Ever Gabo. Njihovo drugo dijete, kći Dashiel Edan, rođena je u travnju 2015., a početkom veljače dobili su treću kćer Osian Lark Elliot.

Prije veze s Andersonom, Jovovich je bila u braku sa Shawnom Andrewsom. Imala je tada svega 16 godina, a presudila im je njezina majka koja je poništila brak dva mjeseca kasnije. U Las Vegasu se udala za redatelja 'Petog elementa' Luca Bessona 1997. godine, a par se razveo dvije godine poslije.

Milla je oduvijek bila jedinstvena, kako po pitanju izgleda, tako i po svom odijevanju i izboru frizure, a kako se njen izgled mijenjao kroz godine, pogledajte u galeriji.

  • +32
Milla Jovovich Izvor: Profimedia / Autor: Karl Schoendorfer / Shutterstock Editorial / Profimedia